Doi bărbaţi care au fost loviţi de fulger, sâmbătă, în timp ce se aflau pe un câmp în apropierea localităţii teleormănene Gălăteni au fost duşi la spital cu arsuri pe corp, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman.

Teleorman: Doi bărbați loviți de fulger au fost duși la spital cu arsuri pe corp

Este vorba de doi bărbaţi, de 43 şi 49 de ani, ce prezentau arsuri la nivelul membrelor şi toracelui, conştienţi şi cooperanţi, preluaţi de echipajele SMURD şi Serviciului de Ambulanţă Judeţean Teleorman şi transportaţi la Spitalul Orăşenesc Videle. Se aflau pe un câmp, în apropierea localităţii Gălăteni, cel mai probabil efectuau lucrări agricole", precizează sursa citată. Reprezentanţii ISU Teleorman recomandă cetăţenilor ca pe timpul furtunilor să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia.

„Dacă eşti surprins în exterior, iată ce nu e indicat să faci: nu staţiona pe vârf, în creastă sau zonele plate, expuse; dacă eşti deja surprins de furtună atunci trebuie să ştii că zona mediană a crestelor este mai puţin periculoasă decât extremităţile ei; nu staţiona lângă apă, lacuri, stâlpi înalţi sau cu marcaje; nu staţiona sub copaci înalţi sau solitari; dacă te afli deja în pădure, atunci alege să staţionezi între pâlcurile de copaci mai mici şi nu lângă arborii înalţi; nu te lipi niciodată cu tot corpul de pământ; în caz de impact, curentul electric îţi va străbate tot corpul cauzând leziuni ale organelor interne", se arată în informarea ISU. AGERPRES.

Retail jobs

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Iunie 2021 - 08 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.