Statisticile pandemiei cu coronavirus din România din ultima perioadă sunt destul de îmbucurătoare. Numărul cazurilor de infecatre a scăzut considerabil. Cu toate acestea, Alexandru Rafila îi avertizează pe români s-ar putea ciocni de un al patrulea val al pandemiei, cel mai probabil în toamnă. Medicul a mai menționat că este de părere că atunci numărul de cazuri va crește.

Alexandru Rafila, despre un posibil al patrulea val de pandemie

Medicul susține că în lunile septembrie și octombrie va exista o creștere a inetresului în rândul populației pentru vaccin. Tot atunci, posibil că va izbucni un al patrulea val de infectări, mult mai mare decât cele de până acum.

„Părerea mea este că în toamnă, mai ales dacă tulpina indiană va deveni dominantă în România și la noi vom înregistra un număr semnificativ mai mare de cazuri și, din nefericire, și de decese", a declarat Rafila.

Procesul de vaccinare în România

Rafila a mai menționat că în tomană neapărat vor exista schimbări ale sitauției epidemiologice din țară, deoarece românii au acces liber la călătorii în această vară, iar vaccinarea în România încă nu a atins 5 milioane de persoane.

„Vaccinarea, care acum nu are încă 5 milioane de persoane, nu cred că va reuși să progreseze cu un procent mai mare de 20-30% față de evaluarea actuală“, a mai specificat medicul.

Citeste si:
România ar putea aplica restricții dacă tulpina Delta se va...
Virgil Musta: „Dacă noua...

Bilanț Covid-19 în România în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 10 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.079.427 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, iar 1.043.604 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 133 cazuri noi de persoane infectate cu COVID – 19. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 54 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.