Un vâlcean a fost arestat pentru că vindea teste false COVID persoanelor ce doreau să călătorească peste hotare. Împreună cu bărbatul este cercetată și o agenție de turism. Prețul unui test Covid fals era de 300 de lei.

Vâlcean arestat pentru vânzarea de teste COVID false

Un bărbat din Vâlcea a fost arestat după ce a vândut teste COVID false cu 300 de lei pentru cei ce mergeau în vacanțe. Anchetată este și o agenție de turism de unde au fost reținute bunuri care ar servi drept dovada falsificării buletinelor medicale.

Poliția din București a anunțat că au făcut două percheziţii în județul Vâlcea, într-un dosar de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic și uz de fals.

Afacere cu teste false Covid

Conform datelor, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din luna februarie și până în prezent, vindea persoanelor interesate buletine de analize medicale falsificate cu rezultatul negativ la coronavirus.

Suspectul a fost audiat împreună cu un alt bărbat de 44 de ani. Vâlceanul ar fi vândut aceste buletine medicale din numele unei societăți. Iar documentele erau întocmite și transmise către acesta de bărbatul de 44 de ani.

Retail jobs

O agenție de turism din județul Vâlcea a fost percheziționată, fiind suspectă în complicitate la falsificarea actelor. Din sediul agenției au fost ridicate mai multe bunuri în calitate de probe. Bărbatul este în continuare reținut, iar ancheta continuă, informează Aleph News.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Iunie 2021 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.