Social 9 Iunie 2021 11:09

Primăria Capitalei va fi deschisă publicului cu prilejul Nopţii Europene a Muzeelor şi va putea fi vizitată în seara de 12 iunie, de la ora 18.00 până la ora 24.00, a anunțat primarul general, Nicuşor Dan.

„În premieră, Primăria Capitalei va fi deschisă publicului cu prilejul Nopţii Europene a Muzeelor! Clădirea istorică a primăriei, construită între anii 1906 - 1910, va putea fi vizitată în seara de 12 iunie, de la ora 18,00 până la ora 24,00. Am pregătit pentru toţi cei care vor să ne treacă pragul două expoziţii despre istoria Bucureştiului şi a primăriei sale - una intitulată 'Uranus acum', despre cartierul Uranus care a fost demolat în perioada comunistă, iar o alta dedicată arhitectului Petre Antonescu, cel care a proiectat clădirea care a devenit ulterior sediul Primăriei Municipiului Bucureşti", a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Edilul a anunțat de asemenea că primăria va găzdui de asemenea un maraton al lecturii şi un experiment video de reconstrucţie virtuală a Muzeului Simu, care a dispărut şi el în perioada regimului comunist.

Retail jobs

„Vă aştept sâmbătă seară la Primăria Capitalei, pentru o incursiune în istoria şi cultura bucureşteană, alături de prietenii şi colaboratorii noştri de la ARCUB, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism 'Ion Mincu', Muzeul Municipiului Bucureşti, Zeppelin şi ARCEN, care au făcut posibil acest eveniment", precizează Nicuşor Dan.

Toate muzeele aflate în grija Primăriei Capitalei vor participa şi ele la Noaptea Europeană a Muzeelor.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Iunie 2021 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.