Cascada Bigăr din Caraş-Severin, considerată cea mai frumoasă cascadă din lume, s-a prăbușit. Întreg momentul a fost filmat şi postat de Romsilva pe pagina de Facebook.

Cascasa Bigăr s-a prăbușit

Momentul în care cascada Bigăr se prăbuşeste a fost filmat de o persoană care se afla în împrejurime. Fimarea a fost publicată de Romsilva pe pagina lor de Facebook. Totodată, Romsilva a dezmințit informaţiile conform cărora motivul surpării cascadei ar fi intervenţia omului în circuitul apei.

Cascada Bigăr este situată în Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa și s-a prăbuşit din cauze naturale, sub propria greutate, după ce travertinul (piatra din care era formată cascada) și muşchiul s-au desprins.

Mesajul transmis de Romsilva

"Romsilva respinge cu fermitate informațiile false referitoare la prăbușirea Cascadei Bigăr, lansate în spațiul public de un ghid de turism și "activist de mediu". Acesta a lansat informația FALSĂ că prăbușirea cascadei Bigăr ar fi fost provocată de captarea apei de către păstrăvăria Valea Miniș.

Care este adevărul? Păstrăvăria Valea Miniș a fost construită în perioada 1986-1988, inclusiv o lucrare de captare pe izvorul Bigăr, iar în ultimii 33 de ani NU s-a mai efectuat nicio lucrare suplimentară, deci NU aceasta este cauza prăbușirii cascadei. Așa cum am precizat anterior, cascada Bigăr s-a prăbușit din cauze naturale, sub propria greutate, în urma acumulării în timp a travertinului și a mușchiului. Informați-vă corect!", a transmis Romsilva pe pagina de Facebook.

Cascada Bigăr s-a prăbușit din cauze naturale

Cascada Bigăr din judeţul Caraş-Severin este considerată cea mai frumoasă din lume. Peste 100.000 de turişti se avântă să viziteze acest loc turistic și unic în lume.

În intervalul anilor 2017 - 2018, numărul turiștilor care au vizitat cascada a depăşit 100.000. Cel mai mare număr de vizitatori a fost înregistrat în perioada 1 - 6 iunie 2017, la scurt timp după ce amenajarea zonei a fost finisată.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iunie 2021 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.