Pregătiți undițele, s-a început pescuitul în România. Prohibiția s-a terminat, iar în Delta Dunării, pescuitul s-a reluat. Administraţia rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a prelungit până la începutul lunii iulie valabilitatea actelor în baza cărora pescarii comerciali îşi desfăşoară activitatea.

S-a început pescuit în România

Ordinul de prohibiţie a pescuitului emis de Ministerul Mediului şi cel al Agriculturii pentru 2021 menţionează zonele de protecţie pentru resursele acvatice vii şi zonele de refacere biologică din România în care pescuitul continuă să fie interzis până la finalul anului, în unele cazuri, fie până la 15 iunie, în alte cazuri.

În acest an, în Delta Dunării, în afara perioadei de prohibiţie, pescuitul recreativ al ştiucii, şalăului, somnului şi crapului este permis numai în sistem "prinde şi eliberează".

Pescarii sunt nerăbdători să-și arunce undițele în larg

ARBDD a decis prelungirea valabilităţii actelor în baza cărora aproximativ 1.000 de pescari comerciali îşi desfăşoară activitatea, din cauză că autorităţile naţionale nu au aprobat deocamdată cotele de pescuit pentru acest an, ele fiind necesare completării documentelor pescarilor, potrivit Agerpres.

Pescarii sunt nerăbdători să-și scoată la atac undițele și să revină la activitatea lor preferată.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iunie 2021 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.