Pregătiți undițele, s-a început pescuitul în România. Prohibiția s-a terminat, iar în Delta Dunării, pescuitul s-a reluat. Administraţia rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a prelungit până la începutul lunii iulie valabilitatea actelor în baza cărora pescarii comerciali îşi desfăşoară activitatea.

S-a început pescuit în România

Ordinul de prohibiţie a pescuitului emis de Ministerul Mediului şi cel al Agriculturii pentru 2021 menţionează zonele de protecţie pentru resursele acvatice vii şi zonele de refacere biologică din România în care pescuitul continuă să fie interzis până la finalul anului, în unele cazuri, fie până la 15 iunie, în alte cazuri.

În acest an, în Delta Dunării, în afara perioadei de prohibiţie, pescuitul recreativ al ştiucii, şalăului, somnului şi crapului este permis numai în sistem "prinde şi eliberează".

Pescarii sunt nerăbdători să-și arunce undițele în larg

ARBDD a decis prelungirea valabilităţii actelor în baza cărora aproximativ 1.000 de pescari comerciali îşi desfăşoară activitatea, din cauză că autorităţile naţionale nu au aprobat deocamdată cotele de pescuit pentru acest an, ele fiind necesare completării documentelor pescarilor, potrivit Agerpres.

Pescarii sunt nerăbdători să-și scoată la atac undițele și să revină la activitatea lor preferată.

Citeste si:
UE analizează o nouă propunere a Marii Britanii privind drepturile...
UE analizează o nouă...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.