Apar noi informații halucinante în cazul asasinării afaceristului Ioan Crișan la Arad. Camerele de supraveghere de la ferma bogătașului nu funcționau de mai bine de o lună. În plus, polițiștii au descoperit că s-au defectat, în mod misterios, și cele din parcarea în care mașina bărbatului a fost aruncată în aer. Luni, familia ar trebui să ridice cadavrul de la INML. În acest timp, tensiunea crește între apropiații victimei și doamna care i-ar fi fost amantă omului de afaceri, iar ancheta se adâncește. Procurorii verifică toate pistele pentru a-l găsi pe autorul tragediei. Parchetul General face cercetări pentru omor calificat cu premeditare.

Informații noi în dosarul asasinatului de la Arad

Omul de afaceri arădean Ioan Crișan a fost ucis în data de 29 mai, după ce mașina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad. Tragedia a avut loc la ora 07.00, după ce bărbatul, patronul singurei crescătorii de somn african din România, și-a băut cafeaua la un snack-bar, așa cum îi era obiceiul de ani buni. Moartea sa reprezintă o premieră neagră în țara noastră, fiind prima crimă reușită prin detonarea unei bombe.

Carcasa Mercedesului în care se afla a fost verificată minuțios după ce a fost ridicat de la fața locului. Conform unor surse din anchetă, citate de Pro TV, asasinul a avut acces la automobil fiindcă bomba a fost pusă sub scaunul mașinii, în interiorul acesteia. Cu o zi înainte de explozie, Ioan Crișan a mers cu bunul său la service, astfel că angajații au fost audiați. Criminaliștii au verificat și parcarea în care își ținea acesta mașina și au sigilat apartamentul familiei.

Declarațiile unui martor

Indiciu cu indiciu, anchetatorii încearcă să descâlcească puzzle-ul crimei. Până acum, se creionează ipoteza unei execuții planificate în detaliu preț de multă vreme. Camerele de supraveghere de la ferma lui Ioan Crișan, situată la 11 kilometri de Arad, nu funcționau. Motivul este încă necunoscut. De asemenea, nici camerele din parcarea în care bărbatul a sfârșit nu mergeau, din cauza unei defecțiuni misterioase. Potrivit Antena 3, un personaj apropiat de lumea contrabandiștilor susține însă că adevărul nu se va afla niciodată, dat fiind că în zonă sunt interese uriașe şi se învârt sume imense de bani.

Martor: Ce prostii vorbiți? Nu se va afla adevărul niciodată!

Reporter: Ziceți?

Martor: Pentru că încrengătura este prea sus, înțelegeți? La nume mari.

Citeste si:
Atacuri cu bomba la Ierusalim: cel puțin 15 răniți. Prima ipoteză a...
Atacuri cu bomba la...

Reporter: La cine?

Martor: Nu contează culoarea politică. Sunt și de o parte și de alta. E vorba de interes în afaceri pe sub masă.

Reporter: Contrabandă, nu?

Martor: Contrabandă, normal. Aici e cel mai mare trafic de carne vie. Dacă punem un compas așa pe primării, pe poliție (găsim, n.red.) 5 locuri în care se vând droguri pe față.

Reporter: Droguri în Arad?

Martor: Da, pe lângă poliție. Cine s-a băgat și i-a încurcat puțin, clar s-a ales praful de ei!


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Iunie 2021 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.