Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că relaţia sa cu premierul Florin Cîţu nu s-a schimbat după ce acesta a intrat în cursa pentru preşedinţia partidului. Acesta afirmă că există colaborare între ei şi că obiectivul comun este ca alegerile interne să nu afecteze actul de guvernare.

Ludovic Orban despre relația cu Florin Cîțu

Întrebat într-o conferinţă de presă la PNL Arad dacă s-a schimbat, în ultima perioadă, relaţia sa cu Florin Cîţu, liderul PNL a răspuns că din punctul său de vedere, nu. Cei doi colaborează, se consultă, iau decizii împreună, reprezintă PNL la reuniunile Coaliţiei şi au poziţii comune, nu poziţii diferite. Orban a mai specificat că obiectivul lor fundamental este ca această competiţie să nu afecteze actul de guvernare.

De asemenea, întrebat de la câte filiale are sprijin pentru candidatura sa pentru un nou mandat de preşedinte PNL, Orban a afirmat: "Foarte multe. Dar să ştiţi că la congres nu trebuie numărate doar filialele, la congres trebuie vorbit cu fiecare delegat în parte. La congres vor participa 5.000 de delegaţi şi felul meu de a face campanie evident este acela de a avea o relaţie cât mai bună cu liderii filialelor, cu reprezentanţii PNL în administraţia locală şi centrală, dar felul meu de a face campanie este să fac campanie la fiecare membru al PNL şi, în momentul în care vom şti delegaţii, către fiecare delegat".

Retail jobs

Orban, despre alegerile interne PNL

Preşedintele PNL a spus că nu e suficientă poziţia unui lider de organizaţie, chiar dacă acesta poate avea influenţă.

"Sunt opţiunile fiecărui membru PNL în parte. Sigur că dacă un preşedinte se poziţionează alături de un candidat, exprimă nu neapărat opţiunea membrilor din filiala respectivă, ci o opţiune a sa personală, care poate avea un anumit efect asupra membrilor din filiala respectivă, dar nu un efect decisiv", a mai declarat Orban.

El a subliniat că "mai e o perioadă lungă de timp până în 25 septembrie" şi că va participa la toate conferinţele judeţene ale PNL la care îi va permite calendarul.

"De asemenea, voi participa la colegiile directoare judeţene în care se va lua decizia de susţinere. Statutar, o filială decide ce moţiune sprijină, poate să sprijine o moţiune sau ambele moţiuni, poate să nu sprijine nicio moţiune. Este decizia colegiului director judeţean", a adăugat el.

Citeste si:
Ludovic Orban: „Somăm Guvernul să organizeze alegeri locale...
Ludovic Orban: „Somăm...

Ludovic Orban este prezent la Arad pentru a participa, duminică, la finala Cupei României la fotbal feminin, care are loc pe Stadionul UTA, dar a avut întâlniri şi cu primari PNL şi lideri locali ai partidului, menționează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Iunie 2021 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.