Un bărbat din București este acuzat că fura bani de pe cardurile oamenilor care donau bani pentru cazuri uminatitare prin intermediul platformelor online.

Bărbat acuzat de furt de bani de pe carduri bancare

Totul a ieșit la iveală după ce o femeie a reclamat că la începutul lunii ianuarie o persoană necunoscută i-ar fi spart contul bancar și i-ar fi sustras bani, au spus polițiștii.

Autoritățile au identificat un bărbat care este suspectat că în primele două luni ale anului ar fi luat legătura prin intermediul unei pagini de socializare care promova cazurile umanitare ale unor copii bolnavi, cu mai multe persoane și, convingându-i să doneze bani, a obținut datele cardurilor bancare și a cărților de identitate ale acestora.

Bărbatul a fost reținut de poliție

Făptașul ar fi folosit informațiile a două persoane pentru a efectua plăți online sau pentru a scoate bani prin diverse aplicații bancare.

Între timp, bărbatul a fost identificat și a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Cercetările privind acest caz sunt continuate de polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, menționează digi24.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Iunie 2021 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.