Medicii vin cu avertizări dure pentru populația României. Aceștia prezic un al patrulea val de pandemie după ce autoritățile au relaxat mai multe restricții.

Medicii fac avertizări în legătură cu un al patrulea val de pandemie

Specialiştii în sănătate sunt de părere că odată cu relaxarea măsurilor contra coronavirus, nu este exclus faptul ca numărul de infectări să crească considerabil.

În ultima perioadă, în țară s-au înregistrat tot mai puține cazuri de infectare, iar drept urmare, s-ar putea anula testarea din farmacii.

Testarea în farmacii s-ar putea anula

Recent, Ministerul Sănătăţii a anunţat că testarea anti-COVID-19 se va putea face și în farmacii, cel mai devreme începând de săptămâna următoare. Totuși, puține farmacii se vor implica, deoarece numărul cazurilor de infecție a scăzut destul de mult în ultima perioadă.

Colegiul Farmaciştilor susține că mai multe farmacii vor efectua testarea anti-COVID cel mai probabil în toamnă, atunci când se așteaptă ca numărul cazurilor să crească.

Posibile motive ale apariției valului patru al pandemiei

Medicii avertizează populația că ar trebui să se pregătească pentru un posibil al patrulea val de epidemie, deoarece relaxarea restricțiilor le permite românilor să călătorească și îi vor face să sfideze și cele câteva măsuri de protecție.

Nu există date exacte sau măcar estimări al celui de-al patrulea val, însă specialiștii spun că în tot acest timp, spitalele au fost suprasolicitate, abia făcând față numărului de bolnavi. În prezent, peste 4,3 milioane de români sunt vaccinaţi şi mulţi au fost deja infectați, informează antena3.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Iunie 2021 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.