Medicii vin cu avertizări dure pentru populația României. Aceștia prezic un al patrulea val de pandemie după ce autoritățile au relaxat mai multe restricții.

Medicii fac avertizări în legătură cu un al patrulea val de pandemie

Specialiştii în sănătate sunt de părere că odată cu relaxarea măsurilor contra coronavirus, nu este exclus faptul ca numărul de infectări să crească considerabil.

În ultima perioadă, în țară s-au înregistrat tot mai puține cazuri de infectare, iar drept urmare, s-ar putea anula testarea din farmacii.

Testarea în farmacii s-ar putea anula

Recent, Ministerul Sănătăţii a anunţat că testarea anti-COVID-19 se va putea face și în farmacii, cel mai devreme începând de săptămâna următoare. Totuși, puține farmacii se vor implica, deoarece numărul cazurilor de infecție a scăzut destul de mult în ultima perioadă.

Colegiul Farmaciştilor susține că mai multe farmacii vor efectua testarea anti-COVID cel mai probabil în toamnă, atunci când se așteaptă ca numărul cazurilor să crească.

Citeste si:
Japonia, metodă inedită pentru a scăpa de pandemie. Detalii despre...
Japonia, metodă inedită...

Posibile motive ale apariției valului patru al pandemiei

Medicii avertizează populația că ar trebui să se pregătească pentru un posibil al patrulea val de epidemie, deoarece relaxarea restricțiilor le permite românilor să călătorească și îi vor face să sfideze și cele câteva măsuri de protecție.

Nu există date exacte sau măcar estimări al celui de-al patrulea val, însă specialiștii spun că în tot acest timp, spitalele au fost suprasolicitate, abia făcând față numărului de bolnavi. În prezent, peste 4,3 milioane de români sunt vaccinaţi şi mulţi au fost deja infectați, informează antena3.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.