Comisia Europeană vrea ca România să facă parte din spaţiul Schengen. Vicepreşedintele CE, Margaritis Schinas susține că fără toate statele membre, spațiul Schengen nu este complet. Această măsură ar viza ridicarea controalelor pentru Bulgaria, România şi Croaţia.

România, aderare la spațiul Schengen

Comisia Europeană își dorește să înceapă cât mai curând aderarea României la Schengen. Viitorul Schengen trebuie să includă cât mai multe state membre ale UE care sunt deja pregătite pentru aderare.

Propunerea Comisiei Europene solicită ridicarea controalelor și a integrării în spaţiul Schengen atât pentru România cât şi pentru Bulgaria şi Croaţia. Încă din anii 2010 și 2011, Bulgaria şi România au finalizat cu succes evaluarea necesară. În cazul Croaţiei, Comisia a confirmat în octombrie 2019 că s-au luat măsurile necesare pentru a se asigura că sunt îndeplinite toate condiţiile.

Țări membre ale spațiului Schengen

În componența spaţiului Schengen intră toate ţările Uniunii Europene, cu excepţia Bulgariei, României, Croaţiei, Ciprului şi Irlandei. Totodată, sunt incluse şi patru ţări din afara UE: Islanda, Norvegia, Elveţia şi Lichtenstein.

Retail jobs

Toate țările membre ale Spaţiului Schengen: Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Islanda, Italia, Letonia, Lichtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia şi Ungaria.

România, Bulgaria, Croaţia şi Cipru sunt țările care ar urma să adere la Spaţiul Schengen.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Iunie 2021 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.