Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat în legătură cu o eventuală majorare a tarifelor încasate de Societatea de Transport Bucureşti (STB), că mai întâi ar trebui îmbunătăţite respectarea orarului şi curăţenia.

Nicușor Dan, despre majorarea serviciilor STB

Întrebat de jurnalişti, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă susţine propunerea STB de majorare a preţului călătoriei, el a răspuns că vrea ca înainte de o eventuală majorare a tarifului să îmbunătăţească serviciul în două aspecte - curăţenia şi respectarea orarului.

Problema traficului din București - transportul public

Nicuşor Dan a menţionat că una dintre soluţiile pentru rezolvarea problemei traficului în Capitală este transportul public.

"Există o ameliorare în ceea ce priveşte respectarea timpilor de autobuzele, troleibuzele, tramvaiele pe care noi le avem, există o ameliorare în ceea ce priveşte curăţenia din mijloacele de transport în comun (...), există în momentul de faţă necorelări între un parcurs normal al autobuzului în condiţiile de trafic actuale şi programul de trafic pe care el îl are, deci e o chestiune de 3 luni să ajungem să avem linie cu linie nişte programe care să respecte realitatea şi să vedeţi linie cu linie că autobuzele vin în staţie la ora la care scrie în programul lor de transport", a afirmat Nicuşor Dan.

Creşterea preţului parcărilor pentru autoturisme

În opinia sa, creşterea preţului parcării autoturismelor de la 1 ianuarie 2022 îi va încuraja pe oamenii care nu folosesc maşina personală să nu o mai ţină în faţa blocului.

Citeste si:
VIDEO Nicuşor Dan: „Oraşul este sufocat de maşini parcate pe trotuar”
VIDEO Nicuşor Dan: „Oraşul...

"Am semnat contractul cu Astra pentru 100 de tramvaie, care vor veni începând cu vara viitoare (...), o să vedeţi în curând achiziţiile pentru 100 de troleibuze, 100 de autobuze electrice", a adăugat Nicuşor Dan.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.