Două șosele de munte din România, Transfăgărăşanul şi Transalpina au fost blocate din cauza zăpezii abundente din ultimele zile. Utilajele Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri încearcă să deszăpezească drumurile, însă acest lucru este complicat din cauza ninsorii.

Transfăgărășan și Transalpina - blocate din cauza zăpezii

Pe traseul Transfăgărășan, zăpada atinge o grosime de câțiva metri, iar utilajele tot încearcă să deszăpezească traseul. Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov au anunțat pe pagina lor de Facebook că depun eforturi pentru a curăți șoseaua de zăpadă, astfel încât doritorii să se poate bucura de frumusețea ei cât mai curând.

„Am fost adesea întrebaţi în aceste zile dacă ploile din ultima perioadă ne ajută la deszăpezirea Transfăgărăşanului. Ei bine răspunsul este NU! Din simplul motiv că ploile de la şes se transformă în ninsoare la altitudini mari. Cu toate acestea continuăm zi de zi eforturile de a curăţa şoseaua de zăpadă astfel încât să vă puteţi bucura de frumuseţea ei cât mai repede”, au anunţat, pe Facebook, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.

Transaplina, înzăpezită în luna iunie

Utilajele muncesc și pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din țară, în speranța de a înlătura zăpada de pe șosea și de a permite mașinilor să circule ce acest traseu.

„Chiar dacă pe Transalpina, la peste 1900 de metri altitudine, ploaia s-a transformat în ninsoare, lucrările de deszăpezire continuă. Se acţionează cu două încărcătoare de mare capacitate şi o autofreză”, au anunţat reprezentanţii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Citeste si:
Peisaj de iarnă pe Transfăgărășan
Peisaj de iarnă pe...

Cele două şosele sunt închise din toamna anului trecut.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.