Două șosele de munte din România, Transfăgărăşanul şi Transalpina au fost blocate din cauza zăpezii abundente din ultimele zile. Utilajele Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri încearcă să deszăpezească drumurile, însă acest lucru este complicat din cauza ninsorii.

Transfăgărășan și Transalpina - blocate din cauza zăpezii

Pe traseul Transfăgărășan, zăpada atinge o grosime de câțiva metri, iar utilajele tot încearcă să deszăpezească traseul. Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov au anunțat pe pagina lor de Facebook că depun eforturi pentru a curăți șoseaua de zăpadă, astfel încât doritorii să se poate bucura de frumusețea ei cât mai curând.

„Am fost adesea întrebaţi în aceste zile dacă ploile din ultima perioadă ne ajută la deszăpezirea Transfăgărăşanului. Ei bine răspunsul este NU! Din simplul motiv că ploile de la şes se transformă în ninsoare la altitudini mari. Cu toate acestea continuăm zi de zi eforturile de a curăţa şoseaua de zăpadă astfel încât să vă puteţi bucura de frumuseţea ei cât mai repede”, au anunţat, pe Facebook, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.

Retail jobs

Transaplina, înzăpezită în luna iunie

Utilajele muncesc și pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din țară, în speranța de a înlătura zăpada de pe șosea și de a permite mașinilor să circule ce acest traseu.

„Chiar dacă pe Transalpina, la peste 1900 de metri altitudine, ploaia s-a transformat în ninsoare, lucrările de deszăpezire continuă. Se acţionează cu două încărcătoare de mare capacitate şi o autofreză”, au anunţat reprezentanţii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Cele două şosele sunt închise din toamna anului trecut.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Iunie 2021 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.