Asociația OvidiuRo a oferit 120.000 de cărţi preşcolarilor din medii defavorizate şi tuturor educatorilor din România cu prilejul Zilei Copilului

Asociaţia OvidiuRo, programe dedicate educației copiilor

La începutul anului 2021, Asociaţia OvidiuRo a lansat programul "Citeşte-mi 100 de poveşti!", dedicat preşcolarilor din România şi prin care îşi propune ca, până în 2025, să transforme toate grădiniţele publice în grădiniţe-bibliotecă, insule de lectură, cultură şi natură. Scopul este de a cultiva celor mici dragostea pentru lectură şi de a-i apropia de cărţi încă de la cele mai fragede vârste, astfel încât aceştia să aibă ocazia de a descoperi frumuseţea şi informaţiile aşternute între copertele cărţilor.

Programul se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Ministerul Culturii şi se află sub egida proiectului "România Educată", derulat de Administraţia Prezidenţială. De asemenea, de 1 Iunie, toţi educatorii din sistemul public de învăţământ din România au primit câte un exemplar al cărţii "Ghici, ce e în depărtare?", de Simona Epure şi ilustrată de Cornelia Revulets, pe care să îl citească celor mici din grupele lor, iar 90,000 de preşcolari au primit câte o carte, pe care să o citească acasă, în familie.

Retail jobs

"Prin campania 'Donează o poveste', care a venit ca o continuare firească a acestei colaborării îndelungate, ne dorim să stârnim curiozitatea şi dragostea pentru lectură a celor mici. Este important ca experienţele de lectură să fie memorabile, de aceea cartea aleasă este una de ghicitori. Fiecare ghicitoare este un joc în sine şi poartă, în cele 4 versuri, informaţii interesante, care sunt de fapt doar un pretext de discuţie a educatorului sau părintelui cu copilul, pe teme diverse. Mulţumim Ministerului Educaţiei, cu ajutorul căruia am reuşit să livrăm la timp cărţile către educatori.", a declarat Patricia Puşchilă, director operaţional OvidiuRo.

La acest proiect a contribuit și echipa de distribuție a rețelelor de farmacii Catena, care au mers în peste 700 de localităţi din România pentru a livra copiilor cărţile. Cetățenii la fel își pot aduce aportul în cadrul acestei campanii, printr-un SMS recurent de 2 EURO, cu textul CARTE, trimis la 8844, informează Agerpres.

Citeste si:
VIDEO Cum funcționează biblioteca umană: în loc de cărți, împrumuți...
VIDEO Cum funcționează...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Iunie 2021 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.