Călătorii metroului din Capitală vor putea admira, începând de marți, expoziția "Arta cucereşte Bucureştiul!", parte a proiectului Muzeul din Metrou, lansat de "Art Safari, în parteneriat cu Metrorex. Opere de valoare din colecții private și din muzee vor fi expuse la metrou.

Muzeul din Metrou va circula, timp de trei luni, pe magistralele 1 şi 3 şi va prezenta reproduceri după lucrări celebre ale artiştilor români, însoţite de texte informative. O parte dintre opere vor putea fi văzute LIVE chiar la Art Safari, la cea de-a opta ediţie, între 16-26 septembrie.

„Artiştii care vor putea fi admiraţi în cadrul muzeului temporar mobil de la metrou "Arta cucereşte Bucureştiul" sunt: Samuel Mutzner, discipol al celebrului Claude Monet şi deschizător al drumului către lumină şi culoare în pictura românească, Constantin Piliuţă, iubit de colecţionari şi maestru al simplităţii şi armoniei paletei în tablourile sale cu subiect floral, femei-artist prea puţin cunoscute precum Magdalena Rădulescu, Merica Râmniceanu, Cecilia Cuţescu - Storck, precum şi lucrările artiştilor contemporani Irina Dragomir sau Victor Fota, unde/ în care călătorul devine supererou al realităţii zilnice", potrivit unui comunicat al organizatorilor, transmis luni AGERPRES.

Retail jobs

Proiectul are un scop educativ, fiind dedicat familiarizării publicului cu marii artişti ai artei de patrimoniu, unii dintre ei uitaţi în comunism, dar şi cu arta contemporană, care să le ofere noi înţelesuri ale cotidianului.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Mai 2021 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.