Studenții se arată a fi tot mai dezamăgiți de facultăți. Un studiu relevă că circa 34% dintre aceștia consideră că universitățile nu îi pregătesc pentru piața muncii. Forumul Economic Mondial transmite că 60% dintre job-urile pentru tineri nu există.

Un studiu recent demonstrează că 60% dintre job-urile din România, pentru care tinerii ar fi pregătiți, nu au fost create încă. Andreea Călăpăreanu este elevă în clasa a XII-a și încearcă să își găsească o profesie potrivită pentru ea. Tânăra nu a ajuns la o decizie finală.

„Mă gândesc să fac ori Drept, ori Facultatea de Istorie, la Litere m-am gândit, dar nu prea, pentru că nu mă atrage aşa de mult. Am stat într-o seară să caut, chiar nu am găsit alte opţiuni din care să aleg. Chiar m-am gândit şi la geografie, dar sunt în pom şi nu ştiu.”, a afirmat Andreea Călăpăreanu, elevă.

Există însă și excepții: tineri care știu exact ce își doresc să devină încă de mici. Alexandra este studentă în anul III, la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Este multumită și convinsă de alegerea pe care a făcut-o. Este meseria la care a visat și în care va activa și peste 20 de ani.

„Eu vreau să continui în jurnalism. Îmi place foarte mult chiar și tot ce am învățat la facultate. Eu cred că sunt pregătită să fac această meserie.”, a precizat aceasta.

Citeste si:
STUDIU: 1 din 5 români este nevoit să ofere mită pentru serviciile...
STUDIU: 1 din 5 români este...

Pentru tinerii dezorientați, există și un posibil ajutor specializat. Andreea Voicu este consultant în carieră și poate oferi câteva sfaturi.

„Joburile de viitor vor fi în zona asta de digital. Tot ce înseamnă tehnologie, acolo se va duce viitorul. O să vezi o grămadă de internshipuri pe partea de digital, marketing, pe partea de copywriting, pe partea de content, adică tot ce prezintă, practic, viitorul”, a explicat aceasta, potrivit alephnews.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.