Social 26 Mai 2021 15:29 de Alexandra Chivu

Poliţiştii locali au sancţionat contravenţional, cu amendă totală în cuantum de 7.200 lei, un grup de nouă tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care mâncau seminţe şi aruncau cojile pe jos, a informat, miercuri, Poliţia Locală Galaţi.

Potrivit sursei citate, cei nouă tineri, toţi din Galaţi, au fost depistaţi în zona Liceului Tehnologic 'Radu Negru' din localitate, în timp ce consumau seminţe de floarea soarelui, iar cojile rezultate le aruncau pe jos, afectând estetica şi curăţenia localităţii, deşi în zonă sunt amplasate recipiente de colectare a gunoiului menajer.

Acţiunea întreprinsă de oamenii legii se înscrie în activităţile derulate de Poliţia Locală Galaţi, în perioada aprilie - noiembrie, în cadrul Planului de măsuri ' Gospodăria Municipiului 2021', în care sunt angrenate structurile de ordine publică şi Serviciul de Protecţie a Mediului.

''Având în vedere aceste practici locale, adică consumul de seminţe şi aruncarea cojilor pe domeniul public, poliţiştii locali vor continua activităţile stabilite încă de anul trecut prin acelaşi plan de măsuri, scopul final fiind prevenirea şi combaterea acestor fapte contravenţionale, dar şi conştientizarea asupra păstrării curăţeniei urbane, care de multe ori lasă de dorit", a declarat directorul Poliţiei Locale Galaţi, Petrică Hahui, citat în comunicatul transmis.

Retail jobs

În prima lună de derulare a planului 'Gospodăria Municipiului 2021', poliţiştii locali au aplicat pentru fapte, precum aruncare/abandonare/depozitare deşeuri, afectare spaţiu verde, un număr de 156 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 68.500 lei. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Mai 2021 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.