Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat că un cutremur cu magnitudinea de 4,7 pe scara Richter a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, la ora locală 00:30, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău. Seismul a fost resimţit şi în București.

Acest cutremur este cel mai puternic seism înregistrat în România în acest an.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 131 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 72km Est de Brașov, 75km Nord-Est de Ploiești, 118km Vest de Brăila, 119km Sud de Bacă0u, 119km Vest de Galați, 126km Nord de București, 150km Nord-Est de Pitești, 187km Est de Sibiu, 191km Nord de Ruse, 199km Sud-Vest de Iași, informează INCDFP.

Anul trecut, cel mai puternic cutremur a avut loc pe 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Mai 2021 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.