Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat că un cutremur cu magnitudinea de 4,7 pe scara Richter a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, la ora locală 00:30, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău. Seismul a fost resimţit şi în București.

Acest cutremur este cel mai puternic seism înregistrat în România în acest an.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 131 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 72km Est de Brașov, 75km Nord-Est de Ploiești, 118km Vest de Brăila, 119km Sud de Bacă0u, 119km Vest de Galați, 126km Nord de București, 150km Nord-Est de Pitești, 187km Est de Sibiu, 191km Nord de Ruse, 199km Sud-Vest de Iași, informează INCDFP.

Anul trecut, cel mai puternic cutremur a avut loc pe 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Citeste si:
Vouchere cu premii pentru tinerii din Vrancea ce se vaccinează...
Bonusuri sub formă de...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.