Ministerul Afacerilor Interne va deschide centre de vaccinare anti-COVID în unitățile sale medicale, începând de astăzi, pentru toate persoanele cu vârste de peste 18 ani, în limita dozelor de vaccin disponibile

Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta, fără programare, la oricare dintre cele 11 centre de vaccinare ale MAI în intervalul orar 8,00 - 16,00, având asupra lor actul de identitate, informează Ministerul de Interne, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Pentru cele 11 centre de vaccinare sunt alocate câte 60 de doze de vaccin Comirnaty - Pfizer. În situaţia în care, după vaccinarea angajaţilor MAI programaţi pentru ziua respectivă, numărul de persoane care doresc să se vaccineze va fi mai mare decât numărul de doze disponibile, acestea vor fi îndrumate să revină în ziua următoare.

Patru dintre cele 11 centre de vaccinare funcţionează în Bucureşti şi judeţul Bihor - Spitalul de Urgenţă "Prof. Dr. Dimitrie Gerota" şi Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu "Dr. Nicolae Kretuzlescu" în Capitală, iar la Oradea - Spitalul Clinic "Avram Iancu" şi Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu. Un centru de vaccinare este amenajat în Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu Ploieşti, iar celelalte în Centrele Medicale Judeţene ale MAI din Hunedoara, Timiş, Constanţa, Tulcea, Galaţi, Neamţ.

Retail jobs

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că la acest moment sunt 973 de centre de vaccinare anti-COVID la nivel naţional, cu 1.471 de fluxuri. La doar cinci centre de imunizare sunt liste de aşteptare.

„Centre care primesc vaccin de la compania Pfizer - 700, cu 1.121 de fluxuri, centre care primesc vaccin de la compania Moderna - 129, cu 160 de fluxuri, centre active AstraZeneca - 144, cu 197 de fluxuri, şi vor deveni operaţionale, începând de mâine, alte centre de vaccinare în 21 de judeţe cu vaccin de la Johnson&Johnson, 41 de fluxuri în total", a informat Valeriu Gheorghiţă, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Mai 2021 - 08 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.