Premierul Florin Cîțu a declarat că imunizarea populației a dat rezultate foarte bune, mai ales în orașele mari precum București, Cluj, Timișoara sau Constanța, unde rata de vaccinare este de aproape 50%. Prin urmare, premierul a anunțat că primul concert va fi organizat în Capitală.

„Vaccinările mari sunt în zona urbană. Aici este explicația pentru ce se întâmplă. Cluj, București, Timișoara, Constanța, orașele mari unde avem aglomerație mare sunt aproape de 50% vaccinate, acolo ajungem la imunitate. Bucureștiul este cel mai vaccinat. Primul concert va fi la București, după aceea la Cluj”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a mai specificat că ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până în iunie a fost „o estimare”.

„5 milioane este o estimare. Este ceea ce noi am spus că am avea nevoie ca să trecem la etapa următoare. Vaccinarea până acum a dat rezultate mult mai bune față de ce ne așteptam. Am crescut numărul de persoane vaccinate, asta am făcut noi”, a mai spus Cîțu, referindu-se la zonele cu o rată mică de vaccinare. Drept exemplu, Cîțu a menționat județul Suceava, unde ar exista și o rată de pozitivare mică.

„La Suceava este adevărat că nu au o rată de vaccinare foarte mare, dar au o rată de pozitivare foarte mică. Ceea ce înseamnă că s-ar pueta să fie o combinație între vaccinare și faptul că foarte mulți oameni au avut deja Covid în acea zonă. Nu știu exact”, a mai adăugat premierul.

Citeste si:
Violonistul David Garrett revine în România în mai 2022 cu două...
Violonistul David Garrett...

Florin Cîțu a menționat că, în această săptămână, Guvernul urmează să aprobe noi relaxări care vor intra în vigoare de la 1 iunie, informează g4media.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.