Premierul Florin Cîțu a declarat că imunizarea populației a dat rezultate foarte bune, mai ales în orașele mari precum București, Cluj, Timișoara sau Constanța, unde rata de vaccinare este de aproape 50%. Prin urmare, premierul a anunțat că primul concert va fi organizat în Capitală.

„Vaccinările mari sunt în zona urbană. Aici este explicația pentru ce se întâmplă. Cluj, București, Timișoara, Constanța, orașele mari unde avem aglomerație mare sunt aproape de 50% vaccinate, acolo ajungem la imunitate. Bucureștiul este cel mai vaccinat. Primul concert va fi la București, după aceea la Cluj”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a mai specificat că ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până în iunie a fost „o estimare”.

„5 milioane este o estimare. Este ceea ce noi am spus că am avea nevoie ca să trecem la etapa următoare. Vaccinarea până acum a dat rezultate mult mai bune față de ce ne așteptam. Am crescut numărul de persoane vaccinate, asta am făcut noi”, a mai spus Cîțu, referindu-se la zonele cu o rată mică de vaccinare. Drept exemplu, Cîțu a menționat județul Suceava, unde ar exista și o rată de pozitivare mică.

Retail jobs

„La Suceava este adevărat că nu au o rată de vaccinare foarte mare, dar au o rată de pozitivare foarte mică. Ceea ce înseamnă că s-ar pueta să fie o combinație între vaccinare și faptul că foarte mulți oameni au avut deja Covid în acea zonă. Nu știu exact”, a mai adăugat premierul.

Florin Cîțu a menționat că, în această săptămână, Guvernul urmează să aprobe noi relaxări care vor intra în vigoare de la 1 iunie, informează g4media.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Mai 2021 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.