Polițiștii au început perchezițiile la sediul Primăriei municipiului Bistrița în această dimineață pe baza unui dosar inițiat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Potrivit unor surse judiciare, investigaţiile din dosar ar fi făcute de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. Purtătorul de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, a confirmat faptul că acţiunea aparţine poliţiştilor, dar a menţionat că nu poate oferi detalii în plus la acest moment.

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a declarat, pentru AGERPRES, că percheziţia vizează diferenţele semnalate de mai mulţi cetăţeni, la începutul acestui an, între Planul Urbanistic General (PUG) afişat pe site-ul administraţiei locale şi cel aprobat într-o şedinţă de Consiliu Local în anul 2018.

„E o percheziţie pe PUG-uri, atât pot să spun şi nu intru în alte detalii, cele două PUG-uri sau câte sunt", a spus Turc.

Edilul a cerut, în luna februarie, un audit intern la Serviciul Urbanism, pentru a verifica posibile discrepanţe între cele două variante de PUG şi declara, la acea vreme, că nu va ezita să sesizeze Parchetul dacă suspiciunile se confirmă. Ioan Turc a precizat, marţi, că nu el este cel care a făcut plângerea penală, dar că va pune la dispoziţia anchetatorilor toate documentele care vor fi solicitate.

Citeste si:
Contrabandă de țigări, găsită într-un camion încărcat cu borcane la...
Contrabandă de țigări la...

IPJ Bistriţa-Năsăud a transmis, ulterior, că în total au loc şapte percheziţii - una la primărie şi alte şase la persoane fizice - şi că acuzaţiile din dosar sunt de fals, abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat.

„În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bistriţa-Năsăud pun în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară, la persoane fizice şi o instituţie din municipiul Bistriţa. Activităţile sunt desfăşurate într-un dosar penal aflat în instrumentarea poliţiştilor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, privind mai multe infracţiuni de fals, abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat. La acţiune, participă poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bistriţa-Năsăud şi luptători din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale Bistriţa-Năsăud şi Cluj", se menţionează în comunicatul Poliţiei, potrivit Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.