Polițiștii au început perchezițiile la sediul Primăriei municipiului Bistrița în această dimineață pe baza unui dosar inițiat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Potrivit unor surse judiciare, investigaţiile din dosar ar fi făcute de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. Purtătorul de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, a confirmat faptul că acţiunea aparţine poliţiştilor, dar a menţionat că nu poate oferi detalii în plus la acest moment.

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a declarat, pentru AGERPRES, că percheziţia vizează diferenţele semnalate de mai mulţi cetăţeni, la începutul acestui an, între Planul Urbanistic General (PUG) afişat pe site-ul administraţiei locale şi cel aprobat într-o şedinţă de Consiliu Local în anul 2018.

„E o percheziţie pe PUG-uri, atât pot să spun şi nu intru în alte detalii, cele două PUG-uri sau câte sunt", a spus Turc.

Edilul a cerut, în luna februarie, un audit intern la Serviciul Urbanism, pentru a verifica posibile discrepanţe între cele două variante de PUG şi declara, la acea vreme, că nu va ezita să sesizeze Parchetul dacă suspiciunile se confirmă. Ioan Turc a precizat, marţi, că nu el este cel care a făcut plângerea penală, dar că va pune la dispoziţia anchetatorilor toate documentele care vor fi solicitate.

Retail jobs

IPJ Bistriţa-Năsăud a transmis, ulterior, că în total au loc şapte percheziţii - una la primărie şi alte şase la persoane fizice - şi că acuzaţiile din dosar sunt de fals, abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat.

„În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bistriţa-Năsăud pun în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară, la persoane fizice şi o instituţie din municipiul Bistriţa. Activităţile sunt desfăşurate într-un dosar penal aflat în instrumentarea poliţiştilor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, privind mai multe infracţiuni de fals, abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat. La acţiune, participă poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bistriţa-Năsăud şi luptători din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale Bistriţa-Năsăud şi Cluj", se menţionează în comunicatul Poliţiei, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Contrabandă de țigări, găsită într-un camion încărcat cu borcane la...
Contrabandă de țigări la...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Mai 2021 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.