Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că ar putea fi deschis un nou centru de vaccinare în cartierul Ferentari, în apropiere de piaţă, pentru a fi atinsă ţinta de 20.000 de vaccinări pe zi.

„Un centru ar putea fi deschis şi în Sectorul 5. Avem capacitate suficientă cât să ajungem la ţintele de vaccinare pe care ni le propunem aici în Bucureşti, dar în acelaşi timp trebuie să ajungem şi aproape de oameni şi atunci ne concentrăm pe deschiderea de centre în cartiere, cât mai aproape oameni. În Sectorul 5, în cartierul Ferentari, aproape de Piaţa Ferentari, preconizăm că se va deschide un centru, nu drive-through, mai mic. Noi ne-am propus o ţintă de vaccinări, aproximativ 20.000 de vaccinări zilnice, în aşa fel până în august să depăşim 50% vaccinare cu ambele doze", a afirmat vineri prefectul Capitalei, la Antena 3, la deschiderea celui de-al patrulea centru de vaccinare drive-thru din Bucureşti, în parcarea Cora Pantelimon.

Alin Stoica a menţionat că acest centru a fost deschis prin "efortul de echipă al instituţiilor statului şi al companiilor private".

Retail jobs

Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, a explicat că a urgentat deschiderea unui centru de vaccinare drive-thru în parcarea Cora Pantelimon pentru că s-a dovedit un "model atractiv pentru români".

„Ne-am dorit să oferim accesul rapid şi facil la imunizare tuturor persoanelor dornice să se vaccineze - bucureşteni, persoane din zonele limitrofe sau în tranzit prin Bucureşti. Este o formulă simplă şi practică - direct din maşină, doar cu buletinul, fără programare în platformă, fără zile de aşteptare. Dacă simplificarea procesului, accesul rapid şi proximitatea sunt soluţii de creştere a ratei de imunizare, atunci tot efortul nostru s-a meritat", a scris Mihaiu pe Facebook.

Viceprimarul Sectorului 2 Alexandra Chirilă i-a îndemnat, într-o postare live pe Facebook, pe cei interesaţi, să se vaccineze fără programare.

Citeste si:
Șoșoacă, cercetată penal pentru că ar fi blocat un centru de...
Diana Șoșoacă, cercetată...

„Durează 5 minute şi apoi un sfert de oră post-vaccinare. După 20 de minute sunteţi vaccinaţi şi ne apropiem cu încă o persoană de finalul pandemiei. Aşa că, vă aşteptăm la Cora Pantelimon", a spus Alexandra Chirilă.

Centrul drive-thru care s-a deschis vineri are programul zilnic între orele 8,00-20,00 şi o capacitate de 800-1.000 de persoane vaccinate pe zi (4 fluxuri). Vaccinul folosit este cel produs de compania Pfizer BionTech, precizează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Mai 2021 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.