Social 20 Mai 2021 14:58

Spitalele din Cluj se pregătesc de revenirea la normalitate, în contextul scăderii incidenţei cazurilor de Covid-19. Astfel, în perioada următoare acestea vor funcţiona într-un sistem mixt, care permite tratarea pacienţilor non COVID, nu doar a persoanelor infectate cu coronavirus.

„Veştile sunt mai mult decât îmbucurătoare pentru pacienţii clujeni, care vor putea fi trataţi în mod corespunzător de echipele medicale ale spitalelor noastre. Am solicitat managerilor unităţilor medicale pe care le avem în subordine să conceapă modalităţile optime de reorganizare a structurilor, astfel încât să asigure un maxim de siguranţă şi confort, precum şi cele mai bune servicii atât pentru pacienţii COVID-19, cât şi pentru cei care nu sunt infectaţi cu acest virus”, a declarat Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj, citat de mediafax.ro.

În ceea ce priveşte Spitalul de Boli Infecţioase, în următoarele două săptămâni acesta va continua să trateze doar cazurile de COVID-19, urmând ca ulterior să fie analizată posibilitatea reorganizării structurii astfel încât să trateze şi pacienţii non COVID-19.

„În continuare, fiecare spital va gestiona propriile cazuri de persoane infectate cu coronavirus, fără a se mai efectua transferul pacienţilor între instituţiile spitaliceşti de profil, cu excepţia situaţiilor medicale care impun acest lucru”, au transmis reprezentanţii Cj Cluj.


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Mai 2021 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.