Jurnalistul de investigații Cătălin Tolontan este audiat la DIICOT. Totul se întâmplă după ce primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, l-a denunțat pentru șantaj și îl acuză că ar fi încercat deturnarea unei licitații prin publicarea unor articole.

Este vorba despre o licitație de la începutul anului trecut, care avea drept scop atribuirea unui contract pentru servicii de semnalizare, în sumă de aproximativ 26 de milioane de lei.

Pentru licitație s-au înscris trei firme, iar articolele publicate sugerau că primăria ar fi descalificat două dintre acele firme, deși ofertele lor erau valide.

Prin urmare, primăria Sectorului 4 a depus o plângere la DIICOT, inclusiv împotriva jurnalistului Cătălin Tolontan, acuzându-l că ar fi încercat deturnarea licitației

Tolontan nu a făcut declarații, însă, într-o postare pe pagina de Facebook, a scris că are încredere în justiție.

Au fost reclamați mai mulți jurnaliști, însă momentan nu au nici o calitate în dosar, potrivit realitatea.net.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Mai 2021 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.