Social 19 Mai 2021 18:14 de Alexandra Chivu

În general, atunci când urmează să își cumpere o locuință, oamenii pleacă de la câteva criterii importante. Printre acestea se numără locația, distanța față de centrul orașului, accesibilitatea la mijloacele de transport în comun, distanța acesteia față de punctele de interes (loc de muncă, școli, spitale, magazine, săli de sport), dar și cât de frumoasă și liniștită este zona. Totuși, unul din cele mai importante puncte de plecare este și ar trebui să fie siguranța. Cu toții ne dorim ca, atât noi, cât și cei dragi, să fim în siguranță. De asemenea, și bunurile noastre trebuie să fie lăsate într-un loc sigur, pentru a nu sta cu grijă că vreun musafir nepoftit ne va călca pragul casei spre a și le însuși.

Așadar, dacă vrei să ai parte de confortul dorit și atunci când ești acasă, dar și atunci când ești la muncă sau în vacanță, trebuie să apelezi la câteva elemente importante, pentru a spori siguranța casei tale. Desigur, trebuie să alegi o zonă cât mai sigură și cât mai liniștită, dar și să fii atent la ce tip de usi de intrare alegi pentru casa ta, să optezi pentru ferestre antiefracție și chiar să instalezi un sistem de alarmă.

Ușile și ferestrele antiefracție

Principalele căi de acces în locuința ta sunt ușile și ferestrele. Din acest motiv, ele ar trebui să fie primele elemente în care trebuie să investești, dacă îți dorești să ai o casă cât mai sigură. Pentru a spori siguranța casei tale, recomandarea noastră o reprezintă ușile metalice antiefracție. Atunci când vine vorba de ușile de la intrare, este important ca materialul din care este confecționată ușa să fie rezistent și de calitate. De asemenea, trebuie acordată atenție și elementelor mici ale ușii. De exemplu, balamalele trebuie să fie rezistente, broasca trebuie să prezinte mecanism de auto-blocare, iar încuietoarea trebuie să fie de înaltă calitate. Totuși, de cele mai multe ori, intrușii au tendința de a pătrunde în locuințe prin balcon sau ferestre, și mai apoi pe ușa de la intrare sau pe ușa din spatele casei, astfel că, trebuie să dai importanță și ferestrelor. Cea mai bună opțiune sunt ferestrele antiefracție de top, care, chiar dacă pot avea un preț mai ridicat, vor merita cu siguranță investiția.

Retail jobs

Instalarea camerelor de supraveghere

Camerele de supraveghere reprezintă o altă modalitate eficientă prin care poți ține hoții la distanță. De cele mai multe ori, acestea sunt utile pentru a găsi protagonistul unui eventual furt. Totuși, atunci când sunt instalate camere de supraveghere, oamenii tind să stea departe de locuință, astfel că există mai puține șanse să fii jefuit. În plus, există camere care pot fi conectate la internet, astfel că vei avea posibilitatea să monitorizezi locuința în orice moment, indiferent de locul în care te afli.

Foto: Pixabay

Optează pentru sisteme de alarmă

Pe lângă camerele de supraveghere, o altă opțiune pentru a ține intrușii la distanță o reprezintă sistemele de alarmă. În momentul în care cineva încearcă să pătrundă în locuință, sistemul de alarmă se declanșează, iar proprietarul va primi o notificare, pentru a putea acționa. Dacă apelezi și la o echipă de monitorizare, aceasta va primi notificarea și va interveni. De asemenea, există posibilitatea ca atunci când se activează alarma, să se declanșeze semnale sonore sau luminoase, care îl vor determina pe hoț să se îndepărteze de locuință.

Citeste si:
5 sfaturi pentru mai mult confort și siguranță într-un road trip
5 sfaturi pentru mai mult...

Detectoarele de mișcare, un plus de siguranță

Tehnologia a făcut progrese uimitoare în ultima perioadă, astfel că este mult mai ușor să găsești soluții în ceea ce privește siguranța casei tale. O soluție eficientă o reprezintă detectoarele de mișcare. Cu ajutorul acestora, vei putea să fii ținut la curent cu absolut orice mișcare care va fi detectată de senzorii acestui sistem. Astfel, dacă cineva va călca pragul casei tale fără voia ta, vei fi notificat în timp real.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Mai 2021 - 06 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.