Aproximativ 1.500 de elevi din județul Constanța urmează să fie imunizaţi la Colegiul Naţional ''Mircea cel Bătrân''.

„În această perioadă premergătoare, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a sprijinit Direcţia de Sănătate Publică Constanţa prin colectarea datelor privind vaccinarea elevilor cu vârste cuprinse între 16 - 18 ani din unităţile de învăţământ constănţene, prin fluidizarea canalului de comunicare între instituţiile şcolare şi DSP, precum şi prin diseminarea informaţiilor medicale specifice acestei acţiuni'', se arată într-un comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ).

Potrivit ISJ, în perioada următoare, aproximativ 1.500 de elevi vor fi vaccinaţi în baza unui program stabilit de către Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, astfel încât procesul educaţional să nu înregistreze sincope şi acţiunea să se deruleze cu succes. Elevii care au acordul părinţilor pentru a se vaccina împotriva virusului SARS-CoV-2 provin din 68 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat şi privat din judeţul Constanţa.

„Este îmbucurător faptul că această campanie de vaccinare la nivel naţional a determinat părinţii să îşi exprime acordul pentru ca aceşti tineri constănţeni să fie vaccinaţi. Rolul nostru este în permanenţă acela de a oferi elevilor, părinţilor şi colegilor noştri o informare corectă şi completă cu privire la vaccinare şi de a transmite în comunitate mesajul că şcoala înseamnă sănătate fizică, mentală şi emoţională, fundament al dezvoltării echilibrate a societăţii noastre. În acest context, participarea celor aproximativ 1.500 de elevi la vaccinare poate fi considerată un rezultat favorabil al eforturilor interinstituţionale depuse până în prezent'', a afirmat inspectorul şcolar general, Sorin Mihai, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Elevii ar putea primi vouchere pentru meditaţii. Anunțul făcut de...
Elevii ar putea primi...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.