Social 18 Mai 2021 08:09 de Alexandra Chivu

Un tânăr amator de senzații tari a fost la un pas de moarte. Nimeni nu își explică de ce a urcat într-un deltaplan aproape de lăsarea întunericului și în condițile în care vântul era foarte puternic. Acesta s-a prăbușit forțat pe un câmp din Argeș, iar viața sa a depins de intervenția rapidă a salvatorilor.

Pilotul de 29 de ani, singur în deltaplan, a forțat aterizarea pe un teren plat, lângă o balastieră din Topoloveni, județul Argeș. La fața locului au fost trimise de urgență un echipaj de la pompieri și o ambulanță SMURD.

„Garda Topoloveni a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru o aterizare forțată a unui deltaplan. Pilotul a fost găsit lângă aeronavă, a fost preluat de către paramedici”, Romică Stroe, ISU Argeș.

Bărbatul a acuzat dureri în zona toracelui și a fost preluat de către paramedicii SMURD și dus la spital pentru investigații medicale amănunțite.

„Pacientul a fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Pitești, unde a fost evaluat și supus mai multor investigații. Prezenta multiple contuzii, fiind stabil hemodinamic”, a comentat Cristina Cazacu, purtător de cuvând al Spitalului Județean Argeș.

În acest caz, va fi deschisă o anchetă, pentru a se afla de ce tânărul zbura la căderea nopții într-un zbor de agrement, dar și în condiții meteo periculoase.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Mai 2021 - 08 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.