Social 17 Mai 2021 08:39 de Alexandra Chivu

Mii de oameni au înțeles greșit măsurile de relaxare și s-au înghesuit duminică dimineață, la Vaslui, la o slujbă oficiată de ÎPS Teodosie, invitat să sfințească biserica Sfinții Constantin și Elena.

Credincioșii l-au primit pe Arhiepiscopul Tomisului cu flori încă de la intrarea în biserică, apoi s-au așezat în curtea lăcașului de cult, unii cu mască, alții fără, în pofida faptului că între ei nu era respectată o minimă distanță socială. La eveniment au asistat și oficiali locali, împreună cu edilul orașului, Vasile Pavăl, dar și jandarmi, care nu au reușit să disperseze mulțimea, așa încât să se respecte normele de relaxare, înțelese greșit de populație în primele zile de când acestea au intrat în vigoare.

„Începând cu data de 15.05.2021, dacă la nivel naţional se atinge ţinta de vaccinare pentru luna în curs, se propune ca activităţile culturale, artistice şi de divertisment să poată fi organizate şi desfăşurate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 500 de persoane, cu asigurarea unei suprafeţe minime de 2 mp pentru fiecare persoană şi respectarea măsurilor de protecţie sanitară, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori”, se arată în articolul 1 (1), din Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, publicată pe data de 14 mai 2021.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Mai 2021 - 08 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.