Reprezentanții campaniei de vaccinare din România au anunțat că primul lider din comunitatea romă s-a vaccinat împotriva COVID-19.

„Nea Tacu, primul Bulibașă vaccinat împotriva COVID-19!
«Dragii mei,
Vă fac cunoștință cu bunicii mei, Nea Tacu și Margareta.Astăzi au facut vaccinul cu Pfizer pentru sănătatea lor și pentru o Românie mai bună.
Stând la masă l-am întrebat:

-Bunicule, de ce vrei sa faci vaccinul?

Bunicul mi-a răspuns cu un ton fericit:

Citeste si:
Tratamentul AstraZeneca nu este eficient în cazul pacienților...
Tratamentul AstraZeneca...

-Vezi, tu, eu am încredere în cei de la conducere și în acest vaccin. Sunt sigur că nu ne vor răul.

Singurii țigani din România care s-au vaccinat la un Drive-Thru.

Când erau tineri, bunicul meu a prins comunismul și a făcut armata pe timpul lui Ceausescu. Haideți să vă povestesc puțin despre ei...

Bunicul meu, nea Tacu, este Bulibașă în Râmnicu Vâlcea (un fel de președinte al rromilor, el face judecățile țigănești). Provine dintr-o familie foarte respectată și datorită lui am ajuns să fim respectați de lume. El ne-a învățat să fim muncitori. Nu e nepot fără să-l învețe meseria de cazangiu. Ne punea de mici să facem ibrice și cazane. Și are o vorbă: "Meseria se fură, nu se învață!"

Citeste si:
OMS face avertizări dure: „Virusul se mişcă mai repede decât...
OMS face avertizări dure:...

Bunica mea, Margareta, și ea a prins comunismul. A trăit în corturi făcând cazane de țuică cu bunicul meu pe timpul lui Ceaușescu. Are 3 copii și 9 nepoți! Eu, ca voluntar la SMURD, le doresc ca Dumnezeu să le dea sănătate și să fie fericiți împreună! Bunicul meu speră să facă vaccinul și alți rromi.» Mihai Eduard Alin”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook RO Vaccinare.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.