Social 16 Mai 2021 12:06 de Lorena Martin

Reprezentanții campaniei de vaccinare din România au anunțat că primul lider din comunitatea romă s-a vaccinat împotriva COVID-19.

„Nea Tacu, primul Bulibașă vaccinat împotriva COVID-19!
«Dragii mei,
Vă fac cunoștință cu bunicii mei, Nea Tacu și Margareta.Astăzi au facut vaccinul cu Pfizer pentru sănătatea lor și pentru o Românie mai bună.
Stând la masă l-am întrebat:

-Bunicule, de ce vrei sa faci vaccinul?

Bunicul mi-a răspuns cu un ton fericit:

-Vezi, tu, eu am încredere în cei de la conducere și în acest vaccin. Sunt sigur că nu ne vor răul.

Singurii țigani din România care s-au vaccinat la un Drive-Thru.

Când erau tineri, bunicul meu a prins comunismul și a făcut armata pe timpul lui Ceausescu. Haideți să vă povestesc puțin despre ei...

Bunicul meu, nea Tacu, este Bulibașă în Râmnicu Vâlcea (un fel de președinte al rromilor, el face judecățile țigănești). Provine dintr-o familie foarte respectată și datorită lui am ajuns să fim respectați de lume. El ne-a învățat să fim muncitori. Nu e nepot fără să-l învețe meseria de cazangiu. Ne punea de mici să facem ibrice și cazane. Și are o vorbă: "Meseria se fură, nu se învață!"

Bunica mea, Margareta, și ea a prins comunismul. A trăit în corturi făcând cazane de țuică cu bunicul meu pe timpul lui Ceaușescu. Are 3 copii și 9 nepoți! Eu, ca voluntar la SMURD, le doresc ca Dumnezeu să le dea sănătate și să fie fericiți împreună! Bunicul meu speră să facă vaccinul și alți rromi.» Mihai Eduard Alin”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook RO Vaccinare.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Mai 2021 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.