Monica Pop a discutat în cadrul unei emisiuni despre măsurile adoptate de Guvern, expunându-și clar punctul de vedere.

„Eu mă bucur că s-a făcut această relaxare, însă continui să spun că, după părerea mea, certificatul de vaccinare nu are nici un fel de importanță.

Vaccinul te face să faci o formă mai ușoară a bolii, dar certificatul de vaccinare nu folosește la nimic pentru că, orice fel de vaccinat poate fi infectat.

Deci, care este câștigul dacă are certificat de vaccinare? Orice vaccinat poate fi infectat și poate infecta și pe ceilalți. Certificatul nu garantează nimănui că cel care a intrat în sala de spectacol nu este infectat", a spus medicul Monica Pop.

Aceasta este de acord cu purtarea măștii și distanțarea socială, însă certificatul de vaccinare i se pare inutil pentru evenimentele de tipul nunți, botezuri:

Citeste si:
Raed Arafat trage un semnal de alarmă: „Varianta Delta reprezintă...
Raed Arafat trage un semnal...

„Într-o sală de exemplu, dacă intră o persoană care este vaccinată, dar care este bolnavă, poate să fie asimptomatic şi să aibă boala. Ar fi fost mult mai normal, să se facă un test, numai că, oamenii nu au posibilitatea materială, pentru că, în ţara asta, ca în niciuna, testele să plătesc, ceea ce nu e normal. Ar trebui ca orice om asigurat din ţara asta, care plătește asigurări de sănătate, pensionari şi aşa mai departe, ar trebui să aibă dreptul la test gratuit, de câte ori au nevoie de acest test.”, adaugă medicul.

„Mască și distanțare nu ajunge? Și atunci când a fost voie, au fost spectacole, cu situația aceasta, cu mască și distanțare, s-a întâmplat ceva? S-a îmbolnăvit cineva de la teatru? A descoperit cineva un lucru de genul acesta? Nu! De ce nu ajunge distanțarea și masca, nu pot să înțeleg.

INSP-ul a anunțat că peste 25.000 de vaccinați au făcut boala. Eu spun că nu este necesar certificatul de vaccinare pentru a merge la un spectacol, sau pentru a intra într-o colectivitate, pentru că despre asta este vorba", a spus prof. dr. Monica Pop, Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, la Antena3.

Citeste si:
Laura Cosoi, criticată dur de fani: „Singura care era mai decentă”
Laura Cosoi, criticată dur de...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.