Social 12 Mai 2021 14:42

Fiecare persoană trăiește în propriul univers, iar acest lucru ne determină să credem că mintea umană este o forță greu de înțeles și de controlat. Pentru a înțelege în profunzime pasajele minții tale, ai nevoie de mult timp pe care să îl petreci singur și nu numai. Este important să te documentezi în ceea ce privește mintea umană și cum acționează ea în singurătate sau în contextele sociale. Acesta este principalul motiv pentru care îți propunem câteva cărți psihologice pe care trebuie neapărat să le citești:

„Gândire rapidă, gândire lentă” - Daniel Kahneman

Una dintre cele mai bune cărți psihologice este cea scrisă de Daniel Kahneman, profesor de psihologie și politică publică la Universitatea Princeton, SUA. „Gândire rapidă, gândire lentă” creionează teoria conform căreia mintea umană are o structură duală: două categorii opuse de procese, grupate în două sisteme de gândire – Sistemul 1 și Sistemul 2. Cartea psihologică explică faptul că jumatate din sistemul nostru este rapid și intuitiv, iar celălalt este lent. Din păcate, aceste sisteme intervin de obicei cand ne așteptăm mai puțin, motiv pentru care luăm decizii greșite.

Cărți psihologice - „The Power of Habit” - Charles Duhigg

Cea de-a doua lucrarea care se încadrează în lista noastră cu cele mai bune cărți psihologice este cea realizată de jurnalistul american și autorul de non-ficțiune Charles Duhigg. Acesta analizează în detaliu cercetările cele mai influente și mai importante din domeniul creării obiceiurilor și oferă un plan de acțiune destinat celor care se luptă în fiecare zi pentru a renunța la obiceiurile proaste. Pe lângă soluțiile pentru eliminarea acestora, autorul oferă și variante de înlocuire, pentru a umple golul rămas în subconștient.

„În căutarea fericirii” - Daniel Gilbert

Daniel Todd Gilbert, psiholog la Universitatea Harvard, și-a dedicat tot timpul pentru a scrie diferite cărți psihologice, dar una dintre cele mai interesate este cea intitulată „În căutarea fericirii”. Lucrarea urmarește conștientizarea umană în privința capcanelor pe care ex­periența socială ni le intinde în momentul în care încercăm să ob­ținem lucrurile care ne fac fericiți. Scriitorul demonstrează că structurile neuronale care ne permit să stocăm informațiile ne pot ajuta foarte mult, însa creează și o imagine distorsionată asupra a ceea ce vrem și de ce ne dorim lucrul respectiv.

Cărți psihologice - „Efectul Lucifer” - Philip Zimbardo

Philip Zimbardo, psiholog american și profesor la Universitatea Stanford, oferă o viziune asupra căreia se poate demonstra cum şi de ce suntem cu toţii susceptibili de a fi ademeniţi înspre „tărâmul întunecat”. Poate nu de puține ori în viață am cunoscut persoane bune la suflet care la un moment dat au făcut lucruri rele, aparent fără nicio explicație. „Efectul Lucifer”, una dintre cele mai cunoscute cărți psihologice, încearcă să ne explice cum persoanele model pot fi ademenite de forța răului. Concluziile cărții sunt realizate printr-un cumul de exemple din istorie, cat și cercetări recente precum experimentul Stanford.

Citeste si:
Fastingul, de la A la Z: Ce înseamnă, cum se face și cum poate...
Fastingul, de la A la Z: Ce...

Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Mai 2021 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.