Social 6 Mai 2021 13:29

Continui să aud în jurul meu diferite opinii de la părinți în legătură cu purtatul măștilor la copii: unii le acceptă, sunt conștienți de beneficiile lor iar alții sunt total împotriva. Sincer, nu-i pot învinovăți, așa eram și eu la începutul pandemiei. Eram ferm convins că orice copil trebuie lăsat să respire liber, să-și formeze propria imunitate și nu să își acopere fața.

Dar cu toate astea, nu îmi doresc să risc nici 1% sănătatea copiilor mei așa că, am avut grijă să mă documentez asupra măștilor și m-am convins că există beneficii.

Astăzi, nu aș mai putea să ies din casă cu cei doi juniori fără măști. Toți trei suntem protejați și la rândul nostru, îi protejăm pe ceilalți. Acum îmi rămăsese doar să văd ce măști aș putea găsi eu pentru juniori dar, indiferent de decizie, știu ca îmi doream măști de calitate și care să protejeze și să se așeze bine pe fețele copiilor mei, nici într-un caz ceva improvizat sau prost calitativ. Daca pentru mine folosesc doar produse de calitate, pentru copiii mei de ce aș face rabat?

Mie mi-au fost recomandate măștile Papiro, m-am documentat, am decis sa încerc și acum sunt foarte mulțumit. Sunt măști de calitate, conforme, cu prezența marcaj CE și notify body serios, certificate ca fiind eficiente împotriva Covid-19, ceea ce mă asigură că își fac treaba eficient. Parametrii de filtrare sunt la nivelul FFP2 și nu irită fața copiilor. Ba mai mult, sunt primii care își pun masca pe față atunci când trebuie să ieșim afară deci nu am muncă de convingere cu ei. Un produs de calitate merită toți banii!

Apropo de cât de ușor este să înțelegem diferența dintre un produs de calitate și unul banal vă invit să faceți acasă același experiment realizat de un spaniol care a arătat că, măștile improvizate sunt complet ineficiente. Acesta a testat măști, de la cele făcute acasă din materiale textile, până la cele de tip FFP2, FFP1 sau chirurgicale. El simulează strănutul cu un spray și dovedește că măștile improvizate nu blochează un eventual strănut și sunt total ineficiente în combaterea răspândirii Covid-19.

Un alt exemplu care susține cât de importante sunt măștile de calitate este evenimentul care a avut loc în Barcelona și pe care Emil Boc, Primarul din Cluj-Napoca l-a citat ca exemplu de bune practici în vederea reluării festivalurilor și în România. Practic: 5.000 de oameni au participat la un concert rock în Barcelona cu obligativitatea purtării unei măști FFP2 pe toată durata spectacolului, însă fără nici o măsură de distanțare socială. Toți participanții au fost testați înainte de concert cu un test rapid, în vederea obținerii unui rezultat negativ; rezultatul acestui test a fost ca nicio persoana nu s-a infectat.

Citeste si:
Oana Moșneagu și Vlad Gherman se pregătesc să devină părinși: Vrem...
Oana Moșneagu și Vlad Gherman...

Testele antigen negative realizate înainte de eveniment și măștile FFP2 au reușit să prevină infectarea cu Covid-19, chiar dacă măsurile de distanțare au lipsit.

Dacă acest experiment a fost efectuat cu succes și rezultatele au fost peste așteptări, oare ar putea depăși stadiul de experiment și concretizat în viața reală de zi cu zi? De ce noi, părinții, nu am alege doar produse de calitate pentru copii astfel încât să nu ne mai trezim că se închid școlile sau că apar vacanțe neașteptate?

Eu am ales să-mi protejez copii cu Parpiro, a fost decizia mea să aleg poate cel mai calitativ produs pentru copii.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Mai 2021 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.