Social 5 Mai 2021 13:21

Potrivit informaţiilor furnizate de prefectul George Lazăr, pârâul Bicaz a fost poluat cu amoniac provenit de la fabrica de ciment de la Taşca.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit imediat pentru a adopta o serie de măsuri pentru gestionarea situaţiei apărute.

În urma verificărilor în teren, reprezentanţii Gărzii de Mediu Neamţ au constatat că apa pârâului Bicaz era albicioasă, cu miros puternic de amoniac, iar în bazinele celor două păstrăvării erau morţi toţi peştii.

De asemenea, s-a constatat că şi pe pârâul Bicaz erau peşti morţi.

În urma analizelor probelor de apă, s-a constatat că la evacuarea de la Combinatul de ciment de la Taşca, depăşirea la amoniac era de 1.900 de ori mai mare decât normele admise.

Urmează ca Garda de Mediu, Sistemul de Gospodărire a Apelor şi IPJ Neamţ să întocmească o notă a rezultatelor controlului şi să stabilească ce sancţiuni se impun.

Activitatea operatorului economic ar putea fi suspendată, concomitent cu sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz, informează Agerpres.

Retail jobs

Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Mai 2021 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.