Social 4 Mai 2021 11:28

Deputatul PSD Alexandru Rafila crede că cifrele furnizate de autorităţi în ceea ce priveşte numărul de cazuri de Covid-19, bazate pe testări, sunt puţin credibile în această perioadă.

Reprezentantul României la OMS se aşteaptă ca bilanţul Covid-19 să crească după weekend-ul de Paşte.

„Este foarte probabil să crească bilanţul infecţiilor în una-două săptămâni, dar cred că o să fie o creştere tranzitorie, nu cred că va fi o creştere de lungă durată, e normal să fie aşa, pentru că în mod evident, mobilitatea, interacţiunile între persoane au fost mult mai multe în timpul acestor trei zile de sărbătoare. Pe de altă parte, trebuie să ne uităm în special la ceea ce se întâmplă în spitale, în secţiile de Terapie Intensivă, pentru că cifrele furnizate de autorităţi în ceea ce priveşte numărul de cazuri bazat pe testări, din punctul meu de vedere, sunt puţin credibile, în această perioadă”, a spus Alexandru Rafila, la RFI.

De asemenea, Alexandru Rafila crede că imunitatea colectivă în România nu va fi atinsă în august, ci mai degrabă în octombrie.

Retail jobs

„Cred, personal, că dacă nu o să avem o campanie de informare permanentă şi ţintită pentru diversele categorii de populaţie, pentru mediul rural, pentru mediul urban, pentru tineri, pentru persoanele vârstnice, dar trebuie să fie particularizată, atunci s-ar putea să nu atingem această ţintă de 10,4 milioane. Oricum, la sfârşitul lunii august, cum preconiza primul-ministru, eu personal am dubii serioase că se poate rezolva într-un timp aşa de scurt, ar însemna să vaccinăm 200.000 de persoane în fiecare zi. Vedeţi că ritmul nu depăşeşte în general 80.000. Aşa că probabil că luna octombrie este un termen mai realist, din punctul meu de vedere”, a mai spus social-democratul.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Mai 2021 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.