Din data de 5 mai, după vacanța de Paște, elevii și preșcolarii revin la ore în bănci. Cei din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a se vor bucura de vacanță până pe 9 mai după care vor reveni și ei la cursuri.

„Miercuri, 5 mai, revin la şcoală toţi elevii, cu excepţia elevilor din clasele terminale. Am redus numărul de scenarii la două: pragul de 1 la mie rată de infectare face diferenţa între scenariul verde – în care toţi elevii vin la şcoală, de la grădiniţă până la învăţământ liceal, cu prezenţă fizică, 1.731 de localităţi. Iar în scenariul 2 – rată de infectare de peste 1 la mie, situaţie în care se găsesc 1.450 de localităţi. În acest scenariu, vor veni la şcoală cu prezenţă fizică, miercuri, 5 mai, copiii din grădiniţe, elevii din clasele I-IV, plus clasa pregătitoare”, a anunțat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Cei 27.750 de elevi din învăţământul special vor reveni și ei la ore pe 5 mai. Cursurile online vor rămâne doar pentru elevii din clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a din localităţile care au o rată de infectare de peste 1 la mia de locuitori.

Retail jobs

Din 10 mai vor fi prezenţi la școală toți elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, indiferent de scenariu. „Este permisă prezenţa fizică pentru ore de recuperare pentru absolut toţi elevii înscrişi în programul de ore remediale, cu excepţia celor din localităţile din carantină”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Elevii din clasele pregătitoare, I - XI, vor încheia anul şcolar pe 25 iunie, la fel şi pentru preşcolari. Elevii de clasa a VIII-a vor termina orele pe 11 iunie, iar cei din ultima clasă de liceu, pe 4 iunie.

În şcolile gimnaziale în care organizarea examenului de Evaluare Naţională se va suprapune cu ultima săptămână de şcoală a celorlalţi elevi, cursurile vor avea loc online. Vacanţa de vară va începe la 26 iunie şi se va încheia la 12 septembrie, potrivit adevarul.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Mai 2021 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.