Animalele de companie nu sunt doar prietenii oamenilor și cei care au un impact psihologic pozitiv asupra noastră. Blana animalelor de companie conţine bacterii sănătoase, benefice pentru copii ce îi poate ajuta să dezvolte un sistem imunologic sănătos, să scape de alergii sau multe alte lucruri.

O mulțime de părinţi refuză să le procure copiilor săi un animal de companie. Acestora le este frică că cei mici pot dezvolta alergii, se pot infect cu bacterii dacă vor intra în contact cu animalele.

Însă unele studii arată că, dimpotrivă, prezenţa unui animal de companie în casă, scade acest risc, dacă copilul este expus la potenţiali alergeni de la o vârstă fragedă, potrivit Mediafax.

Brânduşa Petruţescu este medic alergolog şi a explicat mai multe despre acest aspect.

„Dacă ne expunem la un mediu cu bacterii sănătoase, avem şanse mari să dezvoltăm un răspuns imunologic sănătos. În schimb, dacă exagerăm cu igiena, spălam, dezinfectăm totul, îndepărtăm animăluţele, îndepărtăm orice urme de bacterii sonătoase, răspunsul sistemului imunitar va devia într-o direcţie greşită.”

Cristina Vasiu este părinte și se declară de acord cu explicaţiile medicului. Ea susține că fiica ei a scăpat de alergii datorită animalului de companie.

„La început avea un fond de alergie destul de evident, încă din primii ani din viaţa, de la un an şi jumătate şi pe la trei ani când, printr-o întâmplare, m-am trezit cu căţeluşa, era un caniche, o pudeliţă, ulterior, tot mai rar s-a întâmplat.”

Există însă şi părinţi contra animelelor de companie. Mariana spune că cel mic este sensibil în primii ani din viaţă și un animal de companie nu este alegerea tocmai potrivită pentru creșeterea copilului.

„Nu am o părere foarte bună, deoarece animalele de companie, într-un apartament, zgârie, fac zgomot, lasă păr, părul poate să dea alergii şi anumite boli.”


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Mai 2021 - 08 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.