Social 1 Mai 2021 13:01

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de instabilitatea atmosferică valabilă în aproape toată ţara începând de sâmbătă, ora 21:00, până duminică la ora 21:00.

În intervalul menționat vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată; în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (01/02) îndeosebi în nord-vestul, centrul țării și local în sud și sud-est, iar duminică (02 mai) în regiunile nordice, centrale și estice, precum și în zonele de munte. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp, iar mai ales în Transilvania, Moldova și la munte, pe arii restrânse 30-35 l/mp.

Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor îndeosebi pe parcursul zilei de duminică (02 mai), cu viteze, în general, de 45-65 km/h, iar în timpul ploilor, trecător va lua aspect de vijelie, potrivit ANM.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Mai 2021 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.