Alanya este un oraș liniștit situat pe Riviera Turcească. Atmosfera relaxată, oamenii fericiți și vremea superbă din Alanya te vor convinge încă o dată că Turcia este una dintre cele mai bune destinații de vacanță. Situat de-a lungul Mării Mediterane, acest orășel te va cuceri instantaneu cu căldura și farmecul său.

Plajele din Alanya

Cei care aleg Alanya pentru plajă și relaxare la soare, vor fi încântați să găsească aici o atmosferă tipică de vacanță la mare. Briza mării este prezentă, apa limpede, barurile și cluburile sunt aproape la fiecare pas pe plajă. Atmosfera este întreținută de grupuri de tineri veniți să se distreze în superba stațiune de pe malul Mării Mediterane. Așadar, dacă îți dorești liniște deplină și doar sunetul valurilor pe fundal, este bine de știut că nu le vei găsi pe plajele din Alanya. Stațiunea are reputația ca fiind destinația preferată a celor aflați în căutarea distracției și petrecerilor. Însă, nu sunt puțini turiști care aleg o baie în mare la lumina lunii în locul petrecerilor din cluburi. Sunetele orașului care nu doarme aproape niciodată sunt estompate de valurile Mării Mediterana.

Orașul contrastelor

Alanya este orașul contrastelor. Rânduri de case din cărămidă roșie se întind de-a lungul mării cu apă limpede ca cristalul formând un joc formidabil de culori și stări. Portul este plin de cluburi de noapte și baruri, atmosfera efervescentă și gălăgioasă contrastând cu serenitatea adhanului, chemarea islamică la rugăciune.

Una dintre cele mai frumoase priveliști ale orașului este Turnul Roșu. Kızıl Kule nu este doar un sit istoric din Alanya, este în același timp și un simbol important al orașului pe care nu ai cum să îl ratezi atunci când alegi această destinație de vacanță.

În interior se pot vizita câteva etaje. Turnul a fost construit cu scopul de a apăra orașul, de aceea interiorul este decorat cu arme și artefacte. Priveliștea care poate fi admirată din vârful turnului este superbă și cel mai bine este să urci acolo pe perioada zilei.

Citeste si:
Cum schimbă tehnologia infrastructura orașelor
Cum schimbă tehnologia...

Tot în acest superb oraș de pe Riviera Turcească se mai află și castelul Alanya. Fiind unul dintre siturile Patrimoniului Mondial UNESCO, castelul are o istorie îndelungată. Părți din fortificația pe care este construit castelul datează din Imperiul Bizantin. Castelul oferă o vedere minunată atât asupra orașului, cât și asupra mării.

Experimentează băile turcești tradiționale

Când ajungi într-un loc precum Alanya fă ceea ce fac localnicii și oferă-ți câteva momente de răsfăț cu abur, săpun și scrub la un haman autentic turcesc. Această experiență la o baie turcească din Alanya include saună, baie cu aburi și mască, urmată de masaj de relaxare cu uleiuri esențiale, care te va revitaliza complet. Cei mai mulți turiști care aleg o astfel de destinație de vacanță nu ratează să se bucure din plin de băile turcești tradiționale, o adevărată atracție turistică și în același timp o experiență pentru trup, minte și corp de neuitat.

Citeste si:
5 motive pentru a te muta într-un oraș universitar
5 motive pentru a te muta...

O vizită la peșterile Damlataş și Dim

Peșterile Damlatas și Dim sunt două locuri ce merită vizitate în Alanya. Peștera Damlatas este mai aproape de oraș, iar peștera Din este mai mare însă ceva mai departe de centrul orașului.

Atunci când intri în peșteră este ca și cum te-ai întoarce înapoi în timp. Totul este calm și liniștit, iar din când în când se mai aude câte o picătură de apă care cade din pereții peșterii. Se spune că aerul din peștera Damlatas este benefic pentru persoanele cu astm, având de 10 până la 12 ori mai mult dioxid de carbon decât aerul normal și 95% umiditate. Din acest motiv, un număr mare de turișți vin în Alanya în fiecare an cu scopul specific de a-și vindeca astmul.

Șantierul Naval din Alanya, locul în care istoria și modernismul se întâlnesc

Alanya Limani (Șantierul Naval) este zona portului și kilometrul zero al vieții de noapte din Alanya. Șantierul naval - așa cum îl numesc localnicii - Tersane a fost construit în timpul domniei lui Seljuk, la începutul secolului al XIII-lea. Șantierul naval este format din 5 docuri arcuite, fiecare interconectat printr-o serie de pasaje. Unele dintre cele mai mari atracții din Alanya Limani sunt numeroasele baruri și restaurante care ocupă zona portului. După lăsarea întunericului, aici au loc petreceri cu spumă, concerte și show-uri live susținute de DJ care fac ca acest loc să fie preferatul celor care vor să se distreze.

Citeste si:
Iarna facturilor. Oraşul din Romania cu cele mai mari costuri la...
Iarna facturilor. Oraşul din...

Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Aprilie 2021 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.