Primul centru de vaccinare direct din maşină deschis în judeţul Arad a administrat 120 de doze de ser Pfizer în primele 24 de ore de funcţionare, echipele medicale fiind optimiste că interesul va creşte în următoarele zile.

Coordonatorul centrului, medicul Alexandru Oancea, a declarat că „pentru prima zi de funcţionare, interesul a fost neaşteptat de mare".

„Prima doză de vaccin a fost administrată unui număr de 117 persoane, iar trei persoane au primit doza de rapel în centrul nostru. Am primit acordul de la Direcţia de Sănătate Publică să administrăm şi doza de rapel, dacă persoanele vin cu documentul care atestă că a făcut prima doză tot cu Pfizer", a spus Oancea.

El a adăugat că în primele două ore ale programului zilei de joi au fost vaccinate alte aproximativ 30 de persoane.

„Ne aşteptăm ca de la o zi la alta să crească numărul celor care vin să se vaccineze şi să atingem capacitatea pe care o avem", a spus medicul coordonator al centrului.

Cu privire la administrarea dozei de rapel în centrul drive-thru pentru persoanele care au primit prima doză în alte centre, şeful DSP Arad, Horea Timiş, a declarat, pentru Agerpres, că se va permite acest lucru „atâta vreme cât nu devine un fenomen".

Retail jobs

Miercuri, Primăria Arad a deschis primul centru de vaccinare de tip drive-thru din judeţ, aflat în parcarea hipermarket-ului Remarkt. Aici sunt disponibile peste 200 de locuri pe zi pentru administrarea serului de la Pfizer fără programare, însă autorităţile spun că vor creşte capacitatea dacă există interes.

Vaccinarea direct din maşină este disponibilă zilnic între orele 8,00 şi 20,00.

De la începutul campaniei de imunizare, 65.123 de persoane din judeţul Arad au primit o primă doză de vaccin, iar 38.845 de persoane au primit şi a doua doză, conform datelor furnizate, joi, de Nucleul Judeţean de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare Arad.

În ultimele 24 de ore, au fost administrare 1.925 doze de vaccin.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Aprilie 2021 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.