Ministrul Educației a declarat, luni, că elevii se vor întoarce la cursuri pe 5 mai, cu excepția celor din calsele a VIII-a și a XII-a, care vor începe cursurile pe 10 mai.

„Elevii de clasa a VIII-a revin la șoală pe data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie, deci mai au doar o lună de cursuri, înainte de examenul de evaluare națională (…) Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor. Nu se justifică, în opinia Ministerului Educației, condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi din clasele terminale, în condițiile în care în aceeași școală, în condiții similare, suprafețe identice ale claselor, cei de clasa a IV-a, spre exemplu, pot veni la școală cu efectiv complet. Am solicitat eliminarea acestei condiții”, a spus Sorin Cîmpeanu, citat de g4media.ro.

De asemenea, ministrul Educației a insistat ca în școli să fie introduse testele rapide non-invazive și că încă așteaptă un răspuns de la Ministerul Sănătății.

Retail jobs

„Ideal ar fi ca această problemă să fie rezolvată până la revenirea la școală după vacanța de sărbători pascale”, a spus Cîmpeanu.

În opinia ministrului Educației, în școli, regulile se respectă „mult mai riguros decât în orice alte locuri”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Aprilie 2021 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.