Ministrul Educației a declarat, luni, că elevii se vor întoarce la cursuri pe 5 mai, cu excepția celor din calsele a VIII-a și a XII-a, care vor începe cursurile pe 10 mai.

„Elevii de clasa a VIII-a revin la șoală pe data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie, deci mai au doar o lună de cursuri, înainte de examenul de evaluare națională (…) Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor. Nu se justifică, în opinia Ministerului Educației, condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi din clasele terminale, în condițiile în care în aceeași școală, în condiții similare, suprafețe identice ale claselor, cei de clasa a IV-a, spre exemplu, pot veni la școală cu efectiv complet. Am solicitat eliminarea acestei condiții”, a spus Sorin Cîmpeanu, citat de g4media.ro.

De asemenea, ministrul Educației a insistat ca în școli să fie introduse testele rapide non-invazive și că încă așteaptă un răspuns de la Ministerul Sănătății.

„Ideal ar fi ca această problemă să fie rezolvată până la revenirea la școală după vacanța de sărbători pascale”, a spus Cîmpeanu.

În opinia ministrului Educației, în școli, regulile se respectă „mult mai riguros decât în orice alte locuri”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Aprilie 2021 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.