Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că multe școli nu au cabinete medicale, iar acest lucru face imposibilă testarea elevilor simptomatici.

Mai mult decât atât, ministrul Educației susține că din totalul de 1.350.000 de teste rapide alocate unităților școlare, la ultima raportare s-a anunțat că au fost utilizate doar 26.000 de teste.

Sunt judeţe în care au fost folosite, în două luni, 30 sau 40 de teste. Asta spune că nu s-a făcut testare în şcoli. Nu aş face neapărat o vină cuiva, pentru că este foarte dificil, atunci când un elev prezintă simptome în timpul programului de şcoală cu oră sau două ore înainte, să spunem, într-o şcoală care este la 50, 60, 70 de kilometri de municipiul reşedinţă de judeţ... nu avem capacitatea să testăm, nu există cabinet medical în acea şcoală, trebuie să vină cineva din DSP municipiul reşedinţă de judeţ şi până când ajunge s-a terminat programul, iar elevul acela ce poate să facă? Se va duce acasă şi părinţii vor lua decizia pe care o consideră de cuviinţă. Deci este o slabă capacitate a sistemului sanitar, nu avem cabinete medicale în şcoli. Asta este situaţia şi acolo unde ai, am înţeles că nici măcar acolo unde sunt cabinete şcolare nu întotdeauna, chiar dacă există personalul medical, a avut acea dorinţă de a aplica acele teste”, a declarat ministrul Educației, potrivit realitatea.net.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Aprilie 2021 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.