Tema de anul acesta a Zilei Pământului este „Să ne reconstruim Pământul”, care se concentrează pe procesele naturale și pe tehnologiile ecologice emergente care pot restabili ecosistemele lumii.

Ziua Pământului este un eveniment anual care are loc pe 22 aprilie prin care este demonstrat sprijinul pentru protecția mediului. Desfășurat pentru prima dată pe 22 aprilie 1970, acesta include acum o gamă largă de evenimente coordonate la nivel global de EARTHDAY.ORG, incluzând 1 miliard de oameni în peste 193 de țări.

Prima celebrare a Zilei Pământului a avut loc pe 22 aprilie 1970, când activistul din San Francisco, John McConnell, și senatorul Wisconsin, Gaylord Nelson, au cerut separat americanilor să se alăture unei demonstrații. Având în vedere problemele periculoase grave legate de apa potabilă toxică, poluarea aerului și efectele pesticidelor, un impresionant număr de 20 de milioane de americani – 10% din populație – s-au aventurat în aer liber și au protestat împreună.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Aprilie 2021 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.