Directorul Direcţiei pentru Agricultură, Cristian Delibaş a declarat că peste 100.000 de hectare de teren arabil vor fi însămânţate, în campania agricolă de primăvară, cu porumb.

Potrivit acestuia, porumbul rămâne principala cultură agricolă înfiinţată în judeţul Botoşani ca urmare a condiţiilor climatice favorabile acestei plante.

„Înfiinţăm culturi de porumb, pentru că aceasta este o zonă cu favorabilitate ridicată. Botoşaniul a avut tot timpul peste 100.000 de hectare cu porumb. Sub 100.000 nu am fost niciodată", a afirmat Delibaş.

A doua pondere în totalul culturilor agricole în Botoşani o are floarea-soarelui, care va fi cultivată pe aproximativ 40.000 de hectare.

De asemenea, grâul, care a fost însămânţat în toamnă, va ocupa o suprafaţă de aproape 30.000 de hectare, în timp ce soia ar urma să fie cultivată, în această primăvară, pe o suprafaţă de circa 20.000 de hectare.

Rapiţa ocupă şi ea o suprafaţă de aproximativ 7.000 de hectare din totalul suprafeţei agricole a judeţului Botoşani, informează Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Aprilie 2021 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.