Ministrul Muncii a anunţat pe Facebook care este stadiul evaluării dosarelor de pensii din România.

„Calendarul nostru ţine cont atât de numărul de dosare rămase de evaluat, cât şi de gradul de complexitate al acestora - am evaluat deja peste 230 000 de dosare, dar vor urma dosare de mare complexitate, cu elemente diferite de contributivitate”, a declarat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii mai anunţă că persoanele implicate în această campanie vor primi stimulente. De asemenea, personalul va fi suplimentat, a spus Turcan.

„Toţi cei implicaţi ştiu deja că lucrăm la o serie de măsuri care să permită continuarea accelerată a acestei activităţi în perioada următoare prin suplimentarea de personal (pe perioadă determinată) şi stimulente pentru cei care şi-au dublat practic activitatea. Am comunicat astăzi colegilor din Casa de Pensii Sibiu intenţia noastră de a finaliza actul normativ referitor la recrutarea de personal şi acordarea de stimulente în cel mai scurt timp posibil”, a precizat Raluca Turcan.

Retail jobs

Ministerul Muncii pregăteşte cadrul legal pentru absorbţia banilor din PNRR pentru reforma sistemului de pensii. Reforma presupune recalcularea pensiilor, digitalizarea şi dotarea cu echipamente ale sistemului, dar şi sprijinul promis celor implicaţi în evaluarea dosarelor de pensii.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Aprilie 2021 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.