Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că de Paști, Capitala nu va fi supusă izolării, iar noile criterii de carantinare a localităţilor vin să clarifice și actualizeze criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localităţi.

„S-au publicat noile criterii de carantinare a localităţilor. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localităţi. Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidenţă şi gradul de ocupare a paturilor din spitale şi secţiile ATI. Se defineşte de asemenea carantinarea zonală. Ca şi până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, şi nu automat. Şi nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paşte la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunţate ale guvernului nu se schimbă”, a scris ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pe Facebook.

Anterior, atât Andreea Moldovan, secretar de stat în cadrul ministerului Sănătăţii, cât şi prefectul Capitalei, Alin Stoica, au clarificat că decizia de carantinarea a unei localităţi va ţine cont de mai multe aspecte, nu doar de noile criterii specificate în ordinul de ministru publicat astăzi în Monitorul Oficial.

„Dacă luăm în calcul vechea grilă şi pe acea grilă Bucureştiul este de carantină (...) Decizia de carantină este o decizie complexă, care ţine cont de mult mai mulţi factori. Aceşti indicatori sunt adjuvanţi ca să ne arate din punct de vedere epidemiologic unde este stuaţia actuală, dar decizia este mult mai amplă decât cea bazată strict pe aceşti indicatori”, a declarat Andreea Moldovan.

Alin Stoica a declarat că decizia carantinării se bazeză şi pe alte criterii, economice sau demografice.

Citeste si:
CTP, despre Vlad Voiculescu: „În ultimele luni nu a fost centrat pe...
CTP, despre Vlad Voiculescu:...

„Decizia de carantinare a Capitalei este luată de DSU, în baza unor factori mai complecşi. Din punctul nostru de vedere nu se impun alte măsuri în Bucureşti”, a spus prefectul.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.