Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că masca de protecţie sanitară este obligatorie să fie purtată şi la munte, şi la mare, dar se analizează renunţarea graduală la această măsură.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost întrebat dacă purtarea măştii la plajă rămâne obligatorie, iar el a spus că restricţiile vor fi ridicate gradual, aşa cum au şi fost introduse.

„Purtarea măştii este obligatorie şi în faţa Ministerului de Interne, şi pe plajă, şi la munte. Sigur că atunci când premierul Florin Cîţu a venit cu această perspectivă încurajatoare ca începând cu 1 iunie o parte din restricţii să fie ridicate gradual, aşa cum au fost şi introduse, cu siguranţă ne gândim şi la acest aspect (la măştii pe plajă – n.r.), pentru că, în condiţiile în care ajungi în vârful muntelui şi porţi mască sau stai pe plajă, intri în mare cu mască, din punctul meu de vedere, ca oameni normali ce suntem cu toţii, ne gândim dacă este sau nu în regulă”, a spus Bode.

Ministrul a menționat că ceea ce a fost anul trecut la plajă, unde mii de oameni au stat unii lângă ceilalţi fără mască, nu poate fi un lucru aprobat în acest an pentru că nu este „încurajator pentru evitarea pandemiei”.

„Pas cu pas, gradual, aceste restricţii sunt luate în calcul a fi ridicate şi am dat acest exemplu, inclusiv masca în anumite condiţii de distanţare, de respectare a regulilor de protecţie sanitară, acest lucru poate fi luat în calcul. Dar astăzi, când vorbim, portul măştii este obligatoriu”, a mai spus Bode potrivit Mediafax.

Citeste si:
Defilările de modă de la Paris se reiau după o pauză din cauza...
Defilările de modă de la...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.