Dr. Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina, a explicat, într-o postare pe Facebook, motivul pentru care pacienţii din Spitalul Foişor au fost mutaţi pentru a face loc bolnavilor „care se luptă pentru fiecare respiraţie".

„Nu se alege între categorii de pacienți, se alege în funcție de urgenţe. Așa este de când lumea și pământul.

Atâta timp cât numărul infectatilor crește și crește și numărul pacienților critici de peste 2 săptămâni, atâta timp cât sunt PLINE ATI-urile din spitalele ce îngrijesc pacienți Covid, atâta timp cât UPU-urile sunt aprospe pline de pacienți Covid 19 ce ar necesita îngrijiri în secții ATI, atât timp cât în spitalele Covid și suport Covid, pe secțiile celelalte (chirurgie generală, ortopedie, urologie, neurochirurgie, medicală, neurologie, etc etc) sunt internați pacienți cu forme severe de Covid 19 care ar trebui sa ajungă într-un ATI, este CLAR că nu ai altă soluție decât să deschizi ATI-uri!!!!!

Nu poate nimeni garanta nimic în această boală, totuși este inadmisibil să nu încerci măcar să salvezi semeni de-ai tăi care se luptă pentru fiecare respirație.

Restul, scandalul, can can ul, eternele lupte politice în acest moment absolut dăunătoare, modul de comunicare, dorința permanentă de a stârni oamenii, de a-i incita la ură, toate acestea ne vor costa pe toți într-un fel sau altul.

În medicină se acționează întotdeauna după gradul urgenței, iar protezele de sold și/ sau de genunchi nu reprezintă în nici un caz urgențe imediate, amenințătoare de viață .

Pneumonia bilaterală prin infecție cu SarsCov2, cu afectări pulmonare de peste 75% documentate computer tomografic, cu insuficiență respiratorie acută hipoxemică reprezintă URGENȚĂ.

Nu mai întărâtați oamenii degeaba. De altfel, din păcate, dacă ritmul infectărilor se va menține, vor urma și alte ATI-uri.

TRIST. AM PICAT TESTUL SOLIDARITĂȚII ..

PS Iar eu nu mai puteam să tac pe acest subiect", a scris dr. Laura Zarafin în postarea de pe Facebook.

Citeste si:
Despre Cloud PACS: cum pot utiliza medicii această tehnologie în...
Despre Cloud PACS: cum pot...


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Aprilie 2021 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.