Social 9 Aprilie 2021 02:43

Un bebeluș în vârstă de doar cinci luni a murit din cauza tuberculozei la Institutul „Marius Nasta”, acesta fiind al doilea caz de acest fel. Anunțul a fost făcut de managerul institutului, Beatrice Mahler.

Managerul Institutului „Marius Nasta” a explicat că părinții nu au mers cu bebelușul la spital de frica infectării cu virusul COVID-19.

Azi a fost o zi foarte tristă pentru că un copil de cinci luni, bolnav de tuberculoză, a murit în «Marius Nasta» şi este al doilea caz pe care-l avem anul acesta, al doilea copil bolnav de tuberculoză, moare în Institutul «Marius Nasta» şi nu suntem singurul spital care are copii internaţi cu tuberculoză. Este o realitate tristă şi dură pentru că copilul face tuberculoză infectat de adultul lângă care trăieşte, iar adultul bolnav cu tuberculoză sau simptomatic, dacă nu ajunge la medic, dacă are o simptomatologie care nu îl trimite la medic, de frică poate - de frica infecţiei COVID, pentru că asta pare să fie cea mai mare frică cu care trăim în ultimul an - ajunge să-şi îmbolnăvească propriul copil şi să-l piardă”, a spus Beatrice Mahler, potrivit adevarul.ro.

Medicii au făcut tot ce au putut pentru a-l trata pe micuț, însă salvarea sa ar fi fost posibilă doar dacă ar fi ajuns la timp pe mâna medicilor.

Beatrice Mahler a făcut un apel la români să se prezinte la medic și să meargă la spital: „Să nu amâne consultul la medic, să sune, să găsească calea, drumul către primul cabinet medical pentru a face acel consult minimal într-o primă etapă şi apoi consultul medicului specialist”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Aprilie 2021 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.