Social 9 Aprilie 2021 02:33

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că există mai multe scenarii în care unitățile de învățământ s-ar putea deschide în luna mai, precum scăderea numărului de cazuri și testarea tutror elevilor simptomaici și a contacților lor.

Dorim să se utilizeze toate testele care pot fi relevante. Invazive sau non-invazive. Să fie testați toți elevii care prezintă simptome și toți contacții direcți ai acestora. Acesta este grupul țintă pentru testare. Pentru asta este nevoie de mai multe tipuri de teste, pentru că în multe școli din România personalul medical lipsește (…) În aceste condiții, școala se va putea redeschide în luna mai, în a doua jumătate a lunii mai, depinde de trendul epidemiologic”, a declarat ministrul Educației, potrivit g4media.ro.

Cîmpeanu a menționat că acum sunt disponibile testele rapide, iar pentru cele non-invazive se vor căuta soluții și se va solicita includerea lor în în metodologia INSP.

La finalul lunii aprilie se va face o nouă analiză pentru a afla care sunt noile date cu privire la trendul epidemiologic.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Aprilie 2021 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.